CV-ul noului șef al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră

Guvernul a numit un nou șef al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) după ce Fredolin Lecari a demisionat din funcția respectivă. Astfel, fotoliul de șef al IGPF urmează a fi ocupat de Rosian Vasiloi, expert în politici de securitate din cadrul Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale „Viitorul”.

Rosian Vasiloi și-a făcut studiile la Colegiul European din Varşovia, unde a studiat Gestionarea Intergrată a frontierelor UE şi politici migraţionale. Noul șef de la IGPF a mai studiat la Şcoala Naţională de Administrare Publică din Polonia, dar și la Institutul Militar al Serviciului Grăniceri de la Moscova.

Calificările și domeniile de expertiză ale lui Rosian Vasiloi:

  • Politici de securitate
  • Management de frontieră
  • Cooperare transfrontalieră
  • Politici migraționale
  • Managementul crizelor

Am acceptat această funcție pentru că, așa cum spuneam, în PMAN pe 1 iulie 2018, structura responsabilă de sistemul de control al frontierei de stat a lăsat o gaură neagră la hotarele țării”, a scris Vasiloi pe pagina sa de Facebook, după ce candidatura acestuia a fost aprobată de Guvern.

Rosian Vasiloi a fost numit în noua funcție, după ce Fredolin Lecare a demisionat de la șefia IGPF, la 10 iulie curent.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *