Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Curtea de Conturi anunță că…

Curtea de Conturi anunță că pagina web a instituției este ținta unui atac cibernetic: „A avut loc în contextul unor audituri de rezonanță”

Curtea de Conturi a R. Moldova (CCRM) anunță joi, 15 iulie, că pagina web a instituției este ținta unui atac cibernetic, astfel, potrivit CCRM toate bazele de date publice de pe site au fost distruse.

Potrivit CCRM, pagina electronică oficială a instituției www.ccrm.md a fost ținta unui atac cibernetic, fiind distruse toate bazele de date publice. Responsabilii CCRM susțin atacul cibernetic s-a produs în contextul „unor audituri de rezonanță”. În context, CCRM menționează că va investiga cine a stat în spatele atacului cibernetic „și dacă acesta a fost organizat în scopuri de șantajare”.

„Este pentru prima oară când instituția supremă de audit se confruntă cu o asemenea situație. Distrugerea paginii publice a avut loc în contextul unor audituri de rezonanță și cu impact în societate, la etapa raportării și mediatizării celor mai importante misiuni de audit planificate în activitatea instituției. Investigațiile de rigoare vor identifica dacă atacul a fost organizat de hackeri arbitrar, în scopuri de șantajare, sau este vorba de o comandă planificată pentru a crea impedimente în activitatea instituției supreme de audit din țară. Curtea de Conturi lucrează la restabilirea paginii electronice oficiale și acest proces va dura o perioadă de timp, fiind depuse toate eforturile necesare pentru ca pagina să fie funcțională cât de curând posibil”, se menționează în nota emisă de către CCRM.

Solicitați de ZdG, responsabilii din cadrul Poliției ne-au comunicat că nu au fost sesizați pe marginea acestui caz.