Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cursa specială de tren Căușeni-Iași…

Cursa specială de tren Căușeni-Iași a fost suspendată. Centrul Unic de Gestionare a Crizei a pus la dispoziția refugiaților numărul suficient de autobuze, anunță CFM

Sursa foto: CFM

Cursa specială de tren Căușeni – Chișinău – Iași a fost suspendată pentru data de 10 martie, pe o perioadă nedeterminată, la solicitarea Centrului Unic de Gestionare a Crizei, anunță Calea Ferată din R. Moldova (CFM).

Calea Ferată din R. Moldova menționează că, cauza suspendării cursei constă în faptul că Centrul Unic de Gestionare a Crizei a pus la dispoziția refugiaților care doresc să plece din Palanca (R. Moldova) direct spre Iași (România), numărul suficient de autobuze.

„Stimați pasageri, vă informăm despre faptul suspendării circulației trenului pe cursa specială Căușeni – Chișinău – Iași pentru data de 10 martie. Graficul următoarelor curse speciale va fi comunicat în dependență de solicitările Centrului Unic de Gestionare a Crizei. Cauza suspendării cursei constă în faptul că Centrul Unic de Gestionare a Crizei a pus la dispoziția refugiaților care doresc să plece din Palanca (Moldova) direct spre Iași (România), numărul suficient de autobuze”, se arată în anunțul CFM.

Cursa specială de tren din Căușeni spre Iași a fost realizată de Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova” , în comun cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al R. Moldova la solicitarea Centrului Unic de Gestionare a Crizei, menționează CFM într-un comunicat.

Potrivit datelor prezentate de Poliția de Frontieră, de la începutul războiului din Ucraina și până în prezent, perioada 24 februarie – 10 martie, peste 270 de mii de cetățeni ai Ucrainei au venit în R. Moldova. Dintre aceștia, astăzi în țara noastră rămân 100.501 persoane.

Joi, 10 martie, este a 15-a zi de război în Ucraina. De la începutul „operațiunii militare speciale” anunțată de Rusia, pe teritoriul Ucrainei au fost bombardate mai multe orașe, iar mii de oameni au fost evacuați din zonele afectate de război.

Cronologia evenimentelor din UcrainaLIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina