Principală  —  IMPORTANTE   —   Cum vor funcționa punctele de…

Cum vor funcționa punctele de trecere a frontierei în timpul Summitului CPE

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Reprezentanții Poliției de Frontieră anunță joi, 1 iunie, că pe parcursul desfășurării Summitului Comunității Politice Europene (CPE) toate punctele de trecere a frontierei terestre vor funcționa în regim obișnuit, fără modificări în programul de activitate.

Autoritățile de frontieră anticipează o creștere a fluxului pe sensul de ieșire din R. Moldova, fapt ce va impune aplicarea unor măsuri suplimentare în vederea degajării circulației transfrontaliere.

  • Suplinirea numărului de angajați din prima linie de control și a echipamentelor speciale;
  • Folosirea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere, prin deschiderea tuturor arterelor de control;
  • Sincronizarea acțiunilor dintre polițiștii de frontieră și vameși;
  • Aplicarea procedurii REVERS, ceea ce presupune redirecționarea traficului pe pistele disponibile de pe sensul opus de deplasare;
  • Interoperabilitatea bazelor de date și schimbul reciproc de informații privind fluxul de călători și mijloace de transport;
  • Comunicare continuă cu omologii din țările vecine, dar și cu alte autorități cu atribuții la frontieră.

„La această oră, în PTF Leușeni-Albița pe sensul de ieșire din R. Moldova, intrare în România, se atestă o creștere a valorilor de trafic. Cele patru autorități de frontieră și vamale din R. Moldova și România lucrează la capacitate pentru a asigura trecerea rapidă a frontierei. Totodată, situația din punctele de trecere a frontierei poate fi urmărită online, accesând https://border.gov.md/camere-web pentru a alege, din timp, un punct de trecere mai puțin aglomerat.

La fel, pentru călători este pus la dispoziție un număr de call centru: 022259717, contactați-ne și informați-vă doar din surse oficiale! La frontiera cu România avem deschise traficului 7 puncte de trecere, iar la granița cu Ucraina sunt funcționale 42 de puncte de trecere”, arată un comunicat al Poliției de Frontieră.

Conform Serviciului Vamal, la această oră, în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița pe sensul de ieșire din R. Moldova, intrare în România, se atestă o creștere a valorilor de trafic. Cele patru autorități vamale și de frontieră din R. Moldova și România lucrează la capacitate pentru a asigura trecerea rapidă a frontierei.