• Crima de la Atrium: „Au fost băgați bani. Așteptăm să acționeze legea bumerangului”. Declarațiile mamei, fratelui și concubinei tânărului ucis, după ce au aflat sentința

  Crima de la Atrium: „Au fost băgați bani. Așteptăm să acționeze legea bumerangului”. Declarațiile mamei, fratelui și concubinei tânărului ucis, după ce au aflat sentința
  vizualizări
  29 iunie 2020 | 14:08

  Rudele lui Serghei Bejenari, tânărul ucis în 2018 în fața unui club din capitală, susțin că justiția este coruptă și nu există dreptate, intuind că cei care se fac vinovați de omor nu vor fi pedepsiți. Aceștia au renunțat la avocat, dar afirmă că procurorul pe caz va ataca decizia la Curtea de Apel Chișinău.

  Concubina tânărului, Alisa Ceraniova, menționează că a aflat din știri sentința și „s-a simțit prost, dar era de așteptat, pentru că la noi justiția e foarte coruptă”.

  „Așteptăm să acționeze legea bumerangului, dacă nu a acționat legea noastră”

  „Nu pot să spun concret unul dintre ei care-i, a fost un grup de oameni, nu doar aceștia doi, au fost implicați mai mulți, nu știu de ce numai de dânșii s-au legat. Deja așteptăm să acționeze legea bumerangului, dacă nu a acționat legea noastră. Justiția e coruptă și au fost cumpărați toți în stânga și-n dreapta. Era de așteptat, sunt oameni cu bani. Dacă era un om simplu, era demult arestat, judecat și câteva dosare deasupra puse”, a declarat aceasta pentru ZdG.

  Fratele lui Serghei Bejenari, Ion, a menționat pentru ZdG că martorii și-au schimbat pe parcurs declarațiile, iar la avocat a renunțat deoarece acesta nu va schimba nimic.

  „Au fost băgați bani și s-a luat această decizie”

  „Doina Rusu, martora care a fost în acea seară, de la început a spus tot cum a văzut, iar apoi, când au fost aceștia eliberați, ea și-a schimbat declarațiile – că deja nu a văzut nimic. Nu mă miră nimic. Poți să ucizi omul, dar, dacă ai bani, stai acasă. Au fost băgați bani și s-a luat această decizie. Să ne gândim logic, Pîrgaru a fost închis în urma declarațiilor date de băiatul care a fost acolo și a văzut. Când a fost eliberat, acel băiat și-a schimbat declarațiile, ca și Doina Rusu. Îl luăm pe Aurel Ignat: de ce a fugit din spital și dat în căutare, dacă nu era vinovat? Procurorul va ataca. Avocat nu luăm, pentru că și așa am cheltuit o grămadă de bani pe avocat și folos nu a fost din asta. Ce, să iau avocat, să-l plătesc, iar din partea lor să-i plătească mai mult decât mine și la ce o să ieșim?”, a comentat Ion Bejenari pentru ZdG.

  Mama tânărului decedat, Valentina Bejenari, ne-a spus că nici nu a reușit să participe la ședința din 26 iunie, când a fost pronunțată decizia la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, deoarece, deși a fost informată că va începe la ora 14:00, deja se încheiase când a ajuns.

  „Fiul meu stă și putrezește, dar ei se plimbă. Nu-i nicio dreptate”

  „Ei sunt tare vinovați, ei mi-au ucis copilul. Dacă judecata nu a făcut dreptate, ce să facem? Nu am bani să cumpăr. Dacă a fost cumpărată, ce pot să fac eu? Tare îmi pare rău că nu au făcut dreptate. Nu este dreptate. Fiul meu stă și putrezește, dar ei se plimbă. Nu-i nicio dreptate. O să mergem mai departe”, a conchis femeia.

  Ea ne-a mai spus că fiul lui Serghei Bejenari știe că tatăl său a fost ucis.

  Vineri, 26 iunie, magistrata Olga Bejenari de la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, a decis să-l achite în totalitate pe Mihail Pîrgaru, iar pe Aurel Ignat parțial, aplicându-i o amendă de 50.000 de lei și câte 5000 de lei drept prejudiciu moral pentru părțile vătămate.

  Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Râșcani, care a solicitat condamnarea celor doi la câte 15 ani închisoare, a anunțat că va contesta sentința și va insista pe condamnarea lor în corespundere cu faptele comise.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  Opinia ANSP privind propunerea ca elevii să poarte măști și mănuși la ore

  Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună, consideră că „nu este real și oportun” ca elevii din clasele primare și copiii din grădinițe să poarte măști. Totodată, acesta a sp…
  Opinia ANSP privind propunerea ca elevii să poarte măști și mănuși la ore

  LIVE/ COVID-19 în R. Moldova: Statisticile pentru ultima săptămână

  Reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) și ai instituțiilor subordonate prezintă datele statistice privind evoluția situației epidemiologice în R. Moldova. În ultima săptămân…
  LIVE/ COVID-19 în R. Moldova: Statisticile pentru ultima săptămână

  VIDEO/ Încă o ședință plenară eșuată din lipsa cvorumului. PSRM: „Ne pare rău că colegii din Blocul ACUM s-au aliat benevol declarațiilor lui Candu și Șor”

  A doua încercare a deputaților să se întrunească în ședință plenară în această săptămână a eșuat. Asta după ce din 101 de deputați și-au înregistrat prezența 49 de parlamentari, socialiști și democrați. Președi…
  VIDEO/ Încă o ședință plenară eșuată din lipsa cvorumului. PSRM: „Ne pare rău că colegii din Blocul ACUM s-au aliat benevol declarațiilor lui Candu și Șor”

  PG a inițiat proces penal în baza plângerii deputatului Ștefan Gațcan

  Responsabilii din cadrul Procuraturii Generale susțin că au recepționat joi, 2 iulie, plângerea deputatului Ștefan Gațcan privind pretinsele presiuni și intimidări din partea anumitor persoane pentru a-l determ…
  PG a inițiat proces penal în baza plângerii deputatului Ștefan Gațcan

  Chicu afirmă iar că și-ar putea da demisia

  Premierul R. Moldova, Ion Chicu, a declarat, în cadrul ediției din 2 iulie a emisiunii „Puterea a patra” de la N4, că nu exclude că și-ar putea da demisia, susținând că „se blochează conștient activitatea Guver…
  Chicu afirmă iar că și-ar putea da demisia

  Dodon, despre plecarea lui Gațcan din PSRM: „O rudă de-a Violetei Ivanov i-a pus lui Gațcan 500 de mii de euro pe masă”

  „O rudă de-a Violetei Ivanov s-a dus la Gațcan și i-a pus 500 de mii de euro pe masă”. Asta spune președintele R. Moldova, Igor Dodon, despre faptul că deputatul Ștefan Gațcan a părăsit PSRM și a anunțat că ade…
  Dodon, despre plecarea lui Gațcan din PSRM: „O rudă de-a Violetei Ivanov i-a pus lui Gațcan 500 de mii de euro pe masă”