Principală  —  IMPORTANTE   —   Creștinii Romano-Catolici sărbătoresc Paștele. Mesajul…

Creștinii Romano-Catolici sărbătoresc Paștele. Mesajul Papei Francisc și a președintei Maia Sandu

Imagine simbol

Creștinii catolici sărbătoresc duminică, 31 martie, Paștile. Sâmbătă seară la slujba de Înviere de la Bazilica Sfântul Petru, Papa Francisc a transmis un mesaj despre speranță.

„Acea piatră, un obstacol copleşitor simboliza ceea ce femeile simţeau în inima lor. Reprezenta sfârşitul speranţelor lor, acum spulberate de misterul obscur şi dureros care punea capăt visurilor lor”, a spus Suveranul Pontif, adăugând că și oamenii din ziua de astăzi se simt uneori copleşiţi de tristeţe şi disperare.

„Întâlnim aceste pietre de mormânt în golul lăsat de moartea celor dragi, în eşecurile şi temerile care ne împiedică să realizăm binele pe care vrem să-l facem”, dar şi „în toate formele de egocentrism care ne înăbuşă impulsurile de generozitate şi de iubire sinceră, în zidurile de cauciuc ale egoismului şi indiferenţei care ne reţin în efortul de a construi oraşe şi societăţi mai drepte şi mai umane, în toate aspiraţiile noastre de pace care sunt spulberate de ura crudă şi de brutalitatea războiului”, a continuat Papa Francisc.

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a felicitat toți credincioșii care sărbătoresc astăzi Învierea Domnului.

„Paște binecuvântat le doresc tuturor creștinilor romano-catolici, protestanți și enoriași ai Bisericii Apostolice Armene care sărbătoresc astăzi Învierea Domnului! Sărbători luminoase!”, a scris Maia Sandu pe o rețea de socializare.