Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cozi la punctele de trecere…

Cozi la punctele de trecere a frontierei cu Ucraina, pe sensul de intrare în R. Moldova. Președinta Sandu: „Suntem pregătiți să acomodăm câteva zeci de mii de oameni. Avem pregătite mai multe scenarii în cazul în care vom avea un flux mai mare de refugiați”

Trafic intens la punctul de trecere a frontierei Palanca – Maiki-Udobnoe. Zeci de vehicule, majoritatea înmatriculate în Ucraina, stau la coadă, la vamă, pe sensul de intrare în R. Moldova.

Potrivit imaginilor de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, cele mai multe vehicule care așteaptă să traverseze frontiera moldo-ucraineană sunt cu plăcuțe de înmatriculare ucrainene.

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, afirmă că toate punctele de trecere a frontierei sunt deschise și funcționează în regim extins și că instituțiile statului instalează centre de triere la vamă. Șefa statului spune că în acest moment, țara noastră este pregătită să primească câteva zeci de mii de oameni.

Totodată, șefa statului a solicitat cetățenilor R. Moldova să nu se deplaseze în țara vecină, iar pe cei care se află temporar în Ucraina i-a îndemnat să părăsească teritoriul ucrainean.

„Toate punctele de trecere a frontierei sunt deschise și funcționează în regim extins, cu echipe suplimentate. Mai multe curse cu destinația Ucraina au aterizat azi la Chișinău. Vom avea grijă de acești oameni. La punctele de trecere a frontierei cu Ucraina se atestă o creștere a fluxului de tranzit, instituțiile noastre instalează centre de triere. Vom ajuta oamenii care au nevoie de sprijinul nostru. În acest moment, suntem pregătiți să acomodăm câteva zeci de mii de oameni. În același timp, Guvernul este în contact permanent cu organizațiile internaționale și avem pregătite mai multe scenarii în cazul în care vom avea un flux mai mare de refugiați”, a spus șefa statului Maia Sandu.

Reprezentanții Poliției de Frontieră nu au răspuns la telefon pentru a oferi o reacție oficială cu privire la situația de la frontiera de stat.

În dimineața zilei de 24 februarie, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a anunțat o „operațiune militară” în Ucraina. Mai multe orașe au fost bombardate, fiind țintite, în special, aeroporturile și infrastructura militară.

După bombardamentele lansate în unele regiuni din Ucraina, zeci de mașini au fost surprinse în timp ce părăseau Kievul.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR ÎN LEGĂTURĂ CU CRIZA DIN UCRAINA O AVEM AICI: LIVE TEXT/ Putin atacă Ucraina cu avioane, tancuri și nave militare. Ministerul de Interne de la Kiev anunță cel puțin 6 morți, 7 persoane rănite și 19 persoane dispărute