Principală  —  IMPORTANTE   —   COVID-19 a mai luat viața…

COVID-19 a mai luat viața unui medic. Gavril Boian a dedicat peste 40 de ani din viață activității de doctor. Mesajul transmis de colegi

Institutul Mamei și Copilului/Facebook

Medicul Gavril Boian, doctor habilitat în ştiinţe medicale şi practician, șef al Catedrei de chirurgie, ortopedie și anesteziologie pediatrică „Natalia Gheorghiu”, a decedat sâmbătă, 23 mai, fiind răpus de COVID-19.

Gavril Boian, în vârstă de 74 ani, a fost internat în IMSP Institutul de Medicină Urgentă la data de 09 mai și a fost transferat din cadrul unei instituții medicale private, fiind confirmat pozitiv cu COVID-19, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Cu un mesaj de regret au venit colegii lui Gavril Boian de la Institutul Mamei și Copilului.

„Un coleg deosebit și un medic desăvârșit ce și-a dedicat peste 40 de ani din viață pentru a menține și salva sănătatea a mii de copii din întreaga țară. Va rămâne mereu un exemplu de onestitate și profesionalism pentru mai multe generații de medici pe care i-a ghidat și instruit de-a lungul anilor.

În aceste clipe de tristețe și grea încercare, exprimăm sincerile noastre condoleanțe, familiei îndurerate, rudelor, prietenilor și tuturor celor care l-au cunoscut și apreciat”.

Gavril Boian este al 13-lea lucrător din sistemul medical care a pierdut lupta pentru viață din cauza COVID-19.

Până la ziua de azi, au fost confirmate 1 462 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici- 343, asistenţi medicali- 566, felceri- 75, farmacişti- 20, personal auxiliar- 458 persoane.