Corpurile neînsuflețite ale celor șase moldoveni decedați în accidentul din Rusia vor ajunge acasă

Corpurile neînsuflețite ale celor șase victime ale accidentului tragic din regiunea Kaluga vor ajunge la Chișinău în dimineața zilei de 8 august. Potrivit informațiilor oferite de Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, autovehiculul specializat pentru transportarea corpurilor s-a pornit din Federația Rusă în cursul zilei de astăzi, 7 august.

Trupurile neînsuflețite vor fi aduse la sediul unei companii de servicii funerare, unde vor fi așteptate de rude și apropiați. Totodată, IGSU informează că pe parcursul zilei de 7 august, cele patru persoane traumatizate, care se aflau la spitalul Sukhinichi, au fost externate și sunt transportate prin intermediul căii ferate cu ruta Moscova – Chișinău, fiind supravegheate de angajații SMURD. Trenul cu persoanele traumatizate urmează să ajungă la Chișinău conform orarului în seara zilei de 8 august.

În dimineața zilei de 4 august, pe traseul M3 spre Ucraina, în apropiere de regiunea Kaluga, Federația Rusă, a avut loc un accident rutier cu implicarea a trei unități de transport. Opt persoane au murit, dintre care șase sunt cetățeni ai Republicii Moldova. Alți opt cetățeni moldoveni sunt internați în spital cu traumatisme.

Cheltuielile de repatriere a cadavrelor celor 6 cetățeni moldoveni decedați în urma accidentului rutier din Rusia vor fi acoperite de Guvernul Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de premierul Pavel Filip printr-un comunicat de presă al guvernului.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *