Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Coronavirus în R. Moldova: Toate…

Coronavirus în R. Moldova: Toate restaurantele și localurile, închise. Doar farmaciile și magazinele alimentare rămân deschise

Autoritățile au anunțat că de luni, 16 martie, toate localurile de agrement, restaurantele, barurile și piețile vor fi închise. Vor râmâne deschise doar farmaciile, stațiile peco și magazinele alimentare. Tot de luni seara urmează să fie sistat total traficul aerian din și spre R. Moldova, iar cețățenii străini nu vor mai putea ajunge în țară pe nicio cale.

Premierul moldovean, Ion Chicu, a anunțat că începând cu 17 martie, de la ora 00:00, indiferent de destinație, va fi sistat total traficul aerian. Totodată, cetățenii străini nu vor mai putea să intre în R. Moldova, pe nicio cale.

Autoritățile au mai anunțat și că toate restaurantele, cafenelele, baruri, localuri și piețile vor fi închise, începând cu 16 martie până cel puțin la 31 martie. Doar farmaciile, stațiile peco și magazinele alimentare din R. Moldova vor rămâne deschise.

Numărul pacienților confirmați cu coronavirus în R. Moldova a ajuns duminică seara, 15 martie, la 23.

Autoritățile au anunțat că au fost confirmate opt cazuri de contaminare locală, pe plan intern. Printre persoanele infectate la nivel local sunt și o femeie însărcinată, dar și un copil.