Principală  —  IMPORTANTE   —   Contractul de furnizare a energiei…

Contractul de furnizare a energiei electrice dintre SA „Energocom” și MGRES, prelungit. Care este prețul de achiziție

SA „Energocom” anunță că a prelungit luni, 27 februarie, pentru luna martie, contractul de achiziție a energiei electrice cu Centrala termoelectrică din regiunea transnistreană (MGRES). Astfel, potrivit companiei, urmează să fie procurate de la MGRES aproximativ 244 mii de MWh, ceea ce constituie 88% din necesarul de energie, exceptând termocentralele de la malul drept al râului Nistru și centralele de energie regenerabile.

Prețul rămâne același ca în precedentele trei luni – 73 dolari/MWh, mai menționează SA „Energocom”.

Totodată, SA „Energocom” precizează că va continua să procure energie electrică de la compania românească SN „Nuclearelectrica” SA, câte 30 MWh bandă pe timp de zi și câte 10 MWh bandă pe timp de noapte.

„În total, în luna martie, electricitatea prognozată să fie achiziționată de la SN „Nuclearelectrica” SA constituie circa 18 mii MWh (sau 6,5% din necesar). Prețul energiei, conform acestui contract, este de 450 RON/MWh (aproximativ 91 de euro/ MWh).

La fel, în orele de vârf, se estimează că vor fi achiziționate de pe bursa română OPCOM alte 5% din electricitate. În luna ianuarie prețul mediu ponderat al unui MWh cumpărat de pe OPCOM a constituit 188.04 euro, iar în luna februarie, până în ziua de azi – 163,5 euro”, arată comunicatul companiei.

Pe 3 decembrie 2022, S.A. „Energocom” a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu Centrala termoelectrică de la Cuciurgan (MGRES) pentru luna decembrie. Ulterior, contractul a fost prelungit.