Principală  —  IMPORTANTE   —   Consulatul General al României la…

Consulatul General al României la Bălți anunță că activitatea de lucru cu publicul a fost suspendată pentru o perioadă: „Au fost confirmate cazuri de infectare cu noul coronavirus”

Foto: Agora.md

Consulatul General al României la Bălți anunță că activitatea de lucru cu publicul a fost suspendată, începând cu data de 27 septembrie, din motiv că au fost confirmate cazuri de infectare cu noul coronavirus la nivelul oficiului consular.

Reprezentanții Consulatului General al României la Bălți susțin că toate serviciile consulare vor fi reprogramate, cu prioritate, la o dată ulterioară.

„Măsura suspendării activității cu publicul este luată pentru a preveni o posibilă răspândire a virusului în rândul solicitanților de servicii consulare și al personalului. Întrucât este în desfășurare o anchetă epidemiologică a Centrului de Sănătate Publică Bălți, vă vom ține la curent, prin intermediul site-ului oficiului consular și al paginii noastre de Facebook, despre măsurile luate și despre data la care ne vom relua activitatea cu publicul”, se arată într-o notă informativă a oficiului consular publicată pe Facebook.

Pe 27 septembrie, Ministerul Sănătății anunța despre înregistrarea a 18 decese și 1 018 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Din numărul total de cazuri, 12 sunt cazuri asociate cu contact în afara țării: 3-Marea Britanie, 2-Belorusia, 2-Turcia, 1-Ucraina, 1-România, 1-Franța, 1-Germania, 1-Italia.

Potrivit datelor furnizate de autoritățile din sănătate, alte 661 de persoane au fost vindecate. În total, 273 920 de persoane au fost tratate de COVID-19. În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 7 343 de persoane, iar 16 958 sunt sub supraveghere la domiciliu