Principală  —  IMPORTANTE   —   Consiliul Suprem de Securitate a…

Consiliul Suprem de Securitate a examinat acțiunile autorităților statului în problema concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. Recomandările făcute de CSS

Membrii Consiliului Suprem de Securitate (CSS) au examinat vineri în ședință acțiunile autorităților statului în problema concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. În urma discuțiilor, CSS a recomandat finalizarea procesului de evaluare a prejudiciului cauzat de acțiunile concertate de preluare de la stat a Aeroportului.

Într-o notă publicată pe site-ul instituției prezidențiale se menționează că președinta R Moldova, Maia Sandu, a convocat vineri Consiliul Suprem de Securitate (CSS) pentru a examina acțiunile autorităților statului în problema concesionării Aeroportului Internațional Chișinău. 

În cadrul ședinței, membrii CSS i-au audiat pe reprezentanții instituțiilor publice, în a căror competență este să verifice situația privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. În special, s-a discutat despre nivelul de îndeplinire a recomandărilor făcute la ultima ședință a CSS pe acest subiect, în februarie 2021. 

Printre recomandările făcute de CSS este finalizarea procesului de evaluare a prejudiciului cauzat de acțiunile concertate de preluare de la stat a Aeroportului. De asemenea, s-a recomandat ca securitatea acestui obiect strategic, care este o poarta de intrare în țară, implicit securitatea cetățenilor care apelează la serviciile Aeroportului, să fie asigurate de instituții ce nu depind financiar de concesionari.