Principală  —  IMPORTANTE   —   Compozitorul Eugen Mamot, testat pozitiv…

Compozitorul Eugen Mamot, testat pozitiv cu COVID-19. Fiul marelui artist: ,,Se află în stare gravă”

moldpres.md

Dirijorul, compozitorul, profesorul cu grad didactic superior, autorul de manuale Eugen Mamot a fost testat pozitiv cu COVID-19. Marele artist s-ar fi infectat în timp ce se afla internat la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău, după ce a suferit un accident de circulație.

Anunțul a fost făcut de fiul compozitorului, care a menționat că tatăl său este în stare gravă în secţia de reanimare a Institutului de Medicină Urgentă.

,,Pe data de 13 martie a suferit un accident în urma căruia s-a ales cu o fractură foarte gravă la piciorul drept. În aceeaşi zi a fost internat la spitalul de urgenţă IMU Chişinău, unde a suferit până acum 3 operaţii la picior. Din data internării şi până acum a stat ţintuit la pat, internat în spital. Cu 3 zile în urmă a început să facă febră şi ieri în urma testului a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Tot ieri a fost transferat în secţia de reanimare a aceluiaşi spital. După ultimile informaţii se află în stare gravă”, povestește fiul lui Eugen Mamot. 

Eugeniu Mamot este autorul a circa 300 de creaţii vocal-simfonice, instrumentale, corale, cântece pentru copii, a realizat nenumărate aranjamente muzicale ale melodiilor şi versurilor populare etc.. A elaborat, inclusiv şi în colaborare cu alti autori, mai multe manuale şcolare de muzica, materiale didactice, a publicat articole de specialitate şi scenarii pentru filme.

A publicat doua culegeri de cântece pentru clasele primare în vara anului 2010 și anume ,,Dulcea mea copilarie” și ,,Țara copiilor”. În ianuarie 2011, a editat doua culegeri corale: ,,Lia-Ciocirlia” și ,,Culoarea Pămîntului”. Tot în 2011, a apărut albumul muzical ,,Beu-curcubeau”.

În anul 1980 este decorat cu Medalia „Eminent al Culturii” din RSSM , iar în anul 1992 obţine titlul Maestru Emerit al Artelor din Republica Moldova, apoi în anul 1996 obţine titlul de “Profesor cu grad didactic superior”, iar în 2001 –devine Cavaler al Ordinului „Gloria Muncii.