Principală  —  IMPORTANTE   —   Complexul expozițional Moldexpo va fi…

Complexul expozițional Moldexpo va fi transformat în spital pentru persoanele infectate cu COVID- 19

moldexpo

În cadrul complexului expozițional Moldexpo va fi improvizat un centru unde vor aduși pacienții cu suspecție la COVID-19. Acesta va avea o capacitate de 700 de paturi. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Ion Chicu, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Potrivit prim-ministrului, spațiul corespunde cerințelor pentru amplasare și ar putea fi dat în exploatare la mijlocul săptămânii viitoare.

„Am discutat despre desfășurarea unui centru de triere. Acest spital va fi la Moldexpo. Specialiștii au evaluat situația pe loc. acolo vor fi 700 de locuri, 5.000 de de metri pătrați, conform normativului de 7m pătrați per om. Sunt condiții de a asigura intimitatea, sunt elemente de separare a pacienților, este sistem de ventilare. Până miercuri seara, maximum joi va fi pus la punct”, a precizat Chicu.

Conform datelor prezentate de autorități, în acest weekend au fost înregistrate cele mai multe cazuri de infectare per zi, de la începutul epidemiei în R. Moldova.

Până la această oră, 29 martie, în R. Moldova au fost confirmate 263 de cazuri de infectare cu COVID-19. Totodată, este cunoscut despre 13 persoane tratate și 2 decese, printre care un medic.

Dintre cele 263 de cazuri, 59 sunt de import, pe când 204 – cu transmitere locală.