Principală  —  IMPORTANTE   —   „Cod portocaliu” în Capitală în…

„Cod portocaliu” în Capitală în legătură cu răspândirea infecției de COVID-19. Purtarea măștilor devine obligatorie în toate instituțiile medico-sanitare din Chișinău

Masca de protecție devine obligatorie în instituțiile medico-sanitare de toate categoriile din municipiul Chișinău. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică Chișinău (CESP), miercuri, 13 iulie, în contextul creșterii cazurilor de infectare cu COVID-19.

De asemenea, autoritățile din sănătate ale capitalei recomandă cetățenilor purtarea măștilor de protecție în transportul public și spațiile publice închise aglomerate. Totodată, potrivit decizie CESP Chișinău, urmează să fie activate gradual spitalele cu profil COVID-19.

Ministerul Sănătății din R. Moldova a anunțat marți, 12 iulie, că R. Moldova rămâne în „cod verde” de alertă epidemiologică. Totuși, în raioanele Ialoveni și Anenii Noi se atestă „cod galben” de alertă COVID-19, iar în municipiul Chișinău – „cod portocaliu”.

Potrivit Ministerului Sănătății, în perioada 4–10 iulie s-au înregistrat 1 852 de cazuri de COVID-19, în creștere cu 82,8% comparativ cu săptămâna precedentă. În prezent, persoanele infectate cu COVID-19 urmează tratament în zece instituții medicale, în care sunt suficiente paturi pentru această categorie de pacienți. În caz de necesitate numărul lor poate fi extins sau vor fi activate paturi în alte spitale. La fel, instituțiile medico-sanitare publice sunt asigurate cu suficiente medicamente și consumabile medicale, necesare pentru tratarea pacienților infectați.