Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cod Galben de caniculă: vom…

Cod Galben de caniculă: vom avea temperaturi de până la +35°C

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis Cod Galben de caniculă. Avertizarea intră în vigoare sâmbătă, 6 august și va fi valabilă până luni, 8 august. Potrivit SHS, „în intervalul 06-08.08.2022, pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori între +33..+35°C”.

Totodată, de pe 6 august și până pe 12 august în țară există „pericol excepțional de incendiu”.

„În intervalul 06-12.08.2022, pe arii extinse se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural”, mai anunță SHS.

Astfel, meteorologii recomandă să vă deplasaţi în afara locuinţei doar dimineața devreme sau seara.

„Deplasaţi-vă pe la umbră şi evitaţi pe cât posibil expunerea în plin soare, folosiţi îmbrăcăminte uşoară, subţire din ţesături naturale în culori deschise precum şi mijloace de protecţie (pălării, umbrele, ochelari de soare); este bine să aveţi la îndemână lichide (apă)”, anunță SHS într-un comunicat.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, sâmbătă, 6 august, în raioanele de nord ale R. Moldova temperatura se va situa în jurul valorilor de +27…+30°C în timpul zilei, iar în timpul nopții va coborî până la +15…+18°C. În centrul și sudul țării temperatura va varia între +28…+32°C ziua și între +17°C și +20°C noaptea.