Principală  —  IMPORTANTE   —   Citiți joi în ZdG

Citiți joi în ZdG

În ediția de joi, 29 octombrie, a Ziarului de Gardă, cu două zile înainte de alegerile prezidențiale, găsiți un interviu cu președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, din care aflați câți bani ne costă scrutinul prezidențial din 1 noiembrie. În interviu, președintele CEC menționează că scopul primordial al Comisiei Electorale Centrale (CEC) este să asigure un proces electoral sigur din punct de vedere sanitar, astfel încât scrutinul să nu se transforme în unul de răspândire a infecției de COVID-19.

În ajunul scrutinului prezidențial, ZdG a adresat opt întrebări, aceleași ca și conținut, candidaților electorali Maia Sandu, Igor Dodon, Andrei Năstase și Renato Usatîi, iar în ediția de joi, a ZdG, am publicat răspunsurile a doi candidați, Maia Sandu și Andrei Năstase, și nerăspunsurile altor doi, Igor Dodon și Renato Usatîi.

Tot în următorul număr de ziar găsiți un articol complex despre cei cinci judecători vizați în dosarul „Spălătoria rusească” care au revenit, oficial, în funcții după patru ani de la suspendare.

Tot joi, în ZdG, aflați care sunt decizii finale în 19 din cele 38 de dosare prezumate a fi instrumentate pe motive politice.

În noua ediție de ziar, la rubrica „Clinica Juridică a ZdG”, de această dată, explicăm cum trebuie să procedăm în cazul în care măsurile de prevenție împotriva COVID-19 nu se respectă.

Reportajul special din această săptămână a fost dedicat locuitorilor din Sărata Galbenă, o localitate din raionul Hâncești. Aici, deși au mai rămas zile numărate până la alegeri, o bună parte dintre oameni sunt indeciși în privința candidatului pentru care-și vor da votul.

Actual: Funcționari electorali pregătiți insuficient și un cadru legal lacunar. Cum poate fi îmbunătățită activitatea CEC?

Justuție Selectivă: De ce judecătorii din „Laundromat” revin în funcții

Justiție Selectivă: Decizii finale în 19 din cele 38 de dosare prezumate a fi instrumentate pe motive politice

Anchete: Mașinile de campanie ale candidaților care lipsesc din rapoartele financiare

Exclusiv: Interviu cu Dorin Cimil, președintele Comisie Electorale Centrale: „Scrutinul prezidențial – riscuri de răspândire a infecției de Covid-19”

Reporter special: Portret pre-electoral: „Trebuie să se schimbe totul”

Diaspora: Moldoveni din diasporă: „Într-o perioadă de incertitudine, mergem cu speranță la vot”

Supliment electoral: Dezvoltarea gândirii critice în școli: elevii de azi sunt alegătorii de mâine

Clinica juridică a ZdG: Măsurile de prevenție împotriva COVID-19
nu se respectă. Cum procedez?

Weekend: Valentina Rusu Ciobanu la 100 de ani: „Nu-mi doresc decât o zi cu soare”

Editoriale:

Petru Grozavu: Oare candidații de pe dreapta iau în calcul aceste scenarii?

Alina Radu: De ce să (nu) ieși la vot

Aneta Grosu: Din Terapie Intensivă