Citiți joi, în ultima ediție din acest an a Ziarului de Gardă

În ultimul număr din acest an al Ziarului de Gardă găsiți o radiografie a declarațiilor de avere ale deputaților la final de mandat. ZdG a analizat cum s-au schimbat declarațiile de avere ale deputaților de la venirea lor în Parlament, ce achiziții au făcut, dar și cum le-au crescut veniturile. Articolul de prima pagină a fost dedicat inițiativei unui grup de migranți care au grijă de oamenii nevoiași de prin satele R. Moldova.

În pragul sărbătorilor de iarnă găsiți în paginile ziarului și un interviu cu Irina Babuhina-Mitachi, coordonatoarea proiectului Academia lui Moș Crăciun datorită căruia copiii din întreaga țară reușesc să îi scrie și să primească un răspuns de la Moș Crăciun. Iar pentru că ne apropiem de alegerile parlamentare, în ultima ediție a ziarului puteți citi și despre ultimele mișcări electorale și deciziile luate de partide în ajun de campanie electorală.

Actual: Alegeri parlamentare 2019: deciziile partidelor

Dosar: Motivarea achitării unui alt judecător prins în flagrant cu mită: Provocare

Exclusiv:  Interviu cu Irina Babuhina-Mitachi, coordonatoarea proiectului Academia lui Moș Crăciun – „Copii îi scriu lui Moș Crăciun despre ceea ce, poate, nu spun nimănui”

Reporter special: Pâinea migranților, pe masa flămânzilor

Zona Publică: Lecție deschisă la Parlament

Trăind de gardă: „Fiecare dintre noi trebuie să simtă când vine timpul să întoarcă o pagină”

Politic: CSM propune „desemnarea pe viață” a opt judecători

Diaspora: Ce punem în coletele pe care le trimitem acasă?

Diaspora: Cadoul pe care i-l doresc R. Moldova în 2019

La Marginea Europei: Radiografia declarațiilor de avere ale deputaților la final de mandat

Pe site-ul www.zdg.md, nu apar toate articolele din ediția tipărită. Pentru a citi primul informațiile din Ziarul de Gardă, vă puteți abona la ediția pdf a ziarului, sau la cea tipărită, online, accesând link-ul zdg.abonare.md.

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. Iacob Tofan

  20.12.2018

  Stimați cetățeni ai Republicii Moldova !

  Consider, V-ați convins, suntem guvernați de oameni cu obrazul porcului.
  Parlamentul RM, cu deputații cumpărați de Plahotniuc pe banii din miliardele furate, pe care tot pe spatele noastre le-au pus, fac posibilul și imposibilul pentru a apăra tâlharii, șmecherii și chiar foarte insistent pe pușcăriașul ILAN ȘOR – RUȘINEA MELEAGULUI MOLDAV.
  Alegerile din februarie 2019 ne dau posibilitatea să scăpăm de acești hoți. Dar, va fi greu. Nu uitați, al doilea tur nu va fi. Lovitura trebuie dată din PRIMA.
  Parlamentul RM, cumpărat de Plahotniuc pe banii din miliardele furate, împreună cu Dl Dodon, care este președinte cu vot furat prin intermediul rușilor, ucrainenilor, găgăuzilor și altor așa numiți “concetățeni”, stimați de moldovenii noștri, (dacă în companie era un vorbitor de rusă – toți vorbeau în limba rusă). Acești oameni, care prin votul lor la alegerile prezidențiale și-au arătat “morda”, adică poziția lor față de băștinași, votând pentru un trădător al poporului moldav – Igor Dodon, consideră că s-au asigurat de prezență lor în Parlament prin VOTUL MIXT, fără turul doi.
  Î NCĂ ODATĂ REPET, PENTRU OAMENII ONEȘTI ȘI CONȘTIENȚI, VA FI FOARTE GREU, FIINDCĂ TÂLHARII S-AU ACTIVIZAT LA MAXIMUM – MAGAZINUL SOCIAL PE ROȚI AL PUȘCĂRIAȘULUI ȘOR A TRECUT ȘI PE LÂNGĂ CASA MEA la 15.12.18.
  SFATUL MEU: Dacă Vi s-a propus ceva – luați și comportați-vă cu ei, așa cum se comportă ei cu noi. Cu potlogarii, se poate de purtat potlogărește.
  Însă, REZULTATUL DEPINDE DE NOI – CETĂȚENII, PRIN PREZENȚA LA VOT ȘI CONVINGEREA SUPREMĂ DE A SCĂPA DE AȘA TÂLHARI.
  Am marea încredere în cetățenii onești și conștienți, și le doresc mare succes tuturor, pentru formarea cărora am muncit 50 de ani.

  Pentru Dl Filip, referitor la postarea de pe Sputnik de la 08.12.2018.

  Dle Filip, după cele expuse, dacă ați fi un Om Onest, trebuia pe loc să explodați de rușine în timpul relatării.
  Dle Filip, foarte tare bucuri cetățenii cu acumulările la bugetul de stat, dar nu spui, că acest buget se acumulează și pe baza discriminării invalizilor de categoria 1, care, de Primăria locală au fost scutiți de anumite impozite iar de Cancelaria de Stat regională aceasta a fost respinsă. La fel el e lipsit de 2 ani și de îndemnizația pentru încălzire. Probabil, am intrat și eu în vizorul șefului acestei diviziuni, Dl Boris Fedorișin.
  Indiferent ce credem – OAMENI TREBUIE SĂ FIM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *