Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Circulația la frontierele R. Moldova:…

Circulația la frontierele R. Moldova: Peste 16 mii de persoane au intrat în țară în ultimele 24 de ore

Sursa foto: Poliția de Frontieră a R. Moldova

În ultimele 24 de ore, la hotarele R. Moldova au fost înregistrate 28 610 de traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de intrare în țară – 16 116 de traversări persoane, informează Poliția de Frontieră. Din numărul total de traversări, mai multe au fost ale cetățenilor străini – 19 236, iar traversările cetățenilor moldoveni au constituit 9 374.

„Cea mai „activă” frontieră a fost cu România – 15 287 de traversări, la granița moldo – ucraineană fiind semnalate 6 856 de treceri și alte 6 467 de traversări – frontiera aeriană. Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi: PTF Aeroportul Chișinău – 6 467 traversări persoane; PTF Leușeni – 6 327 traversări persoane; PTF Sculeni – 4 512 traversări persoane; PTF Giurgiulești-Galați – 1 374 traversări persoane; PTF comun Palanca – 1 373 traversări persoane”, transmite Poliția de Frontieră.

De asemenea, potrivit reprezentanților Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), în ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în R. Moldova s-a aplicat refuzul de autorizare a trecerii frontierei de stat pentru 46 de persoane.

Totodată, în 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele încălcări:
– trei treceri ilegale ale frontierei de stat;
– trei persoane au încălcat regimul punctelor de trecere a frontierei;
– un caz de trafic ilegal de bunuri;
– un document de călătorie falsificat;
– un străin a încălcat termenul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
– 14 încălcări a regulilor de folosire a vinietei;
– două persoane identificate cu consemn național.

Polițiștii de frontieră recomandă călătorilor să consulte Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717) sau să verifice online situația din punctele de trecere înainte de a porni la drum.