Cine sponsorizează aducerea Focului Haric la Chișinău

Lumina Sfântă va ajunge pe 27 aprilie la Chișinău la bordul unei aeronave Air Moldova. Operatorul aerian informează printr-un comunicat de presă publicat astăzi, 24 aprilie, că și-a suplimentat orarul pe 27 aprilie cu un nou zbor pe ruta Chișinău – Tel Aviv – Chișinău, care va asigura deplasarea gratuită, tur-retur, a membrilor delegației Mitropoliei Moldova.

Aeronava Air Moldova va avea un orar special: va decola sâmbătă dimineața de pe Aeroportul Chișinău și va reveni, în aceeași zi, la 19.50, împreună cu delegația Mitropoliei Moldovei care va aduce Focul Haric.

Contactat telefonic, Secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș, ne-a comunicat că din cadrul delegației vor face parte 11 slujitori din cadrul Bisericii Ortodoxe din Moldova, în frunte cu Mitropolitul Vladimir. Spre deosebire de anii precedenți, din această delegație nu vor face parte politicieni.

În contextul în care cursa nu va fi organizată exclusiv pentru delegația Mitropoliei, am contactat reprezentanții Air Moldova pentru a afla cât costă și cum pot fi procurate biletele pentru această cursă, însă ni s-a comunicat că biletele au fost deja cumpărate, chiar dacă anunțul cu privire la această cursă a fost făcut public abia astăzi.

Pe lângă contribuția sa la asigurarea deplasării delegației Mitropoliei Moldovei, Air Moldova susține că va pune la dispoziție și un specialist certificat internațional, care are dreptul să escorteze zboruri cu o astfel de încărcătură. În acest caz este vorba de securitatea antiincendiară la bordul avionului.

În anii precedenți, din delegația Mitropoliei care aducea Lumina Sfântă de la Ierusalim se numărau mai mulți politicieni. Anul trecut, de exemplu, la Ierusalim au mers și democrații Eugeniu Nichiforciuc, Constantin Țuțu, Iurie Chiorescu, Nae-Simion Pleșca și șeful-adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc.

Foto: deschide.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Oleg

    Nu era BlueAir proprietara Air Moldova, defapt un grup condus de apropiații lui Plahotniuc?

  2. ivancelgroaznic

    Dear aduce cea Lumina sfinta liniste si pace in chinuitele suflete ale moldovenilor, arzai focu sfint pe uzurpatori precum plaha si dodon, sa mai scapam din robia celor netrebnici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *