Principală  —  IMPORTANTE   —   Cinci rute de microbuz își…

Cinci rute de microbuz își sistează activitatea începând de săptămâna viitoare

Imagine-simbol

Cinci rute de microbuz din Chișinău îşi vor sista activitatea începând cu ziua luni. Este vorba despre unitățile de transport care circulă pe liniile 108, 178, 135, 129, 175. Anunțul a fost făcut de către președintele Consiliului Asociației Patronale a Transportatorilor Auto, Oleg Alexa, în cadrul ședinței Consiliului Municipal.

„Din cauza mai multor imposibilități de a deservi rutele, nu este grevă, de luni, rutele 108, 178, 135, 129 și 175 își încetează activitatea. Cu restul rutelor vom încerca să protestăm și să venim la voi (n.r consilierii municipali) și să vă convingem că aveți de unde aconomisi și păstra trei lei pentru microbuze”, a declarat reprezentatul transportatorilor.

Luni, 24 februarie, companiile de transport, care operează rutele de microbuz din capitală, au organizat un protest în care până la ora 10.00, șoferii de microbuze nu au ieșit la muncă. Acțiunea șoferilor a fost inițiată în semn de protest față de refuzul majorării tarifului la călătoriile cu microbuzul. Aceștia solicită dublarea tarifelor pentru o călătorie cu microbuzul sau subvenționarea transportatorilor privați.

Ulterior, primarul Ion Ceban a declarat că municipalitatea nu va accepta majorarea tarifelor pentru călătoriile cu microbuzul, atât timp cât companiile de transport care operează rutele de microbuz nu vor accepta o serie de condiții. Totodată, primarul a solicitat Procuraturii Generale, Procuraturii Anticorupție și Centrului Național Anticorupție să investigheze acțiunile administratorilor privați de microbuze din capitală.