Chirurgul basarabean Igor Tudorache a realizat cu succes cel de-al treilea transplant pulmonar din România

Echipa Spitalului Clinic „Sfânta Maria” din Bucureşti, în frunte cu chirurgul basarabean Igor Tudorache, a efectuat cel de-al treilea transplant de plămâni din acest an. Pacientul care a primit plămânul are 34 de ani, este din București și se afla pe lista de așteptare pentru intervenție. Donatorul avea 21 de ani și era din Baia Mare.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, intervenția chirurgicală a durat mai bine de șase ore și a fost extrem de dificilă din cauza fibrozei chistice de care suferea pacientul.

Managerul spitalului, dr. Narcis Copcă, a declarat că starea bărbatului care a suferit intervenția este bună și, potrivit protocoalelor, se află într-o secție specială de terapie intensivă, unde este monitorizat.

Echipa Medicală de la Spitalul Clinic Sf. Maria a mai efectuat alte două transplanturi de plămâni, anul acesta. Cei doi bărbați care au fost operați anterior se simt foarte bine.

Donatorul de 21 de ani din Baia Mare, care se afla în moarte cerebrală, a salvat viețile a cinci oameni în total. În urma intervenției, medicii români au efectuat cinci transplanturi: unul pulmonar, două renale, unul de cord și unul hepatic, transmite ordineazilei.ro.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *