Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cetățenii sunt chemați să protesteze…

Cetățenii sunt chemați să protesteze împotriva unei construcției în locul cafenelei Guguță

Foto: orasulmeu.md

PLDM și Platforma DA anunță chișinăuienii despre organizarea unui protest în fața Primăriei în legătură cu construcția unui centru social-cultural și de agrement în locul cafenelei Guguță din Grădina Publică Ștefan cel Mare. Manifestația este preconizată pentru 24 iulie, ora 10.00,  atunci când va avea loc și ședința Consiliului Municipal Chișinău.

„Mafia imobiliară din Chișinău vrea să pună stăpânire totală pe municipiu. Pe lângă alte abuzuri criminale, intenționează să demareze proiectul de construcție a unui monstru supraetajat în inima Chișinăului, în locul cafenelei Guguță”, se menționează în mesajul de îndemn al celor două partide.

Protestul are drept scop înaintarea unui șir de solicitări către consilierii municipali pentru salvarea zonei parcului. În cadrul unei conferințe de presă, Alexandru Slusari, vicepreședintele PPDA, a declarat că partidul a propus deja un șir de soluții prin intermediul căreia ar putea fi împiedicată privatizarea terenului Stadionului Republican.

Consiliul Național al Monumentelor Istorice a avizat pozitiv în ședința din 19 iulie 2018 schița de proiect a centrului socio-cultural și de agrement ce urmează a fi construit în locul cafenelei „Guguță” din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”. Decizia Consiliului, luată cu votul a 7 din cei 13 membri, a nemulțumit societatea civilă, în special membrii „Occupy Guguță”, care organizează o acțiune de protest permanentă.

Foto: orasulmeu.md