Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cetățenii moldoveni cu acte expirate…

Cetățenii moldoveni cu acte expirate de ședere în Federația Rusă au termen până pe 15 iunie pentru a le înnoi fără a fi sancționați

Ministerul Afacerilor Interne al Federației Ruse anunță că, în conformitate cu Decretul președintelui din 18 aprilie 2020 nr. 274, „Cu privire la măsurile temporare de soluționare a statutului juridic al cetățenilor străini și apatrizilor din Federația Rusă în legătură cu amenințarea extinderii infecției cu noul coronavirus (COVID-19)”, cetățenilor străini care se află pe teritoriul Federației Ruse cu încălcarea regulilor de ședere stabilite de legislația în materie de migrație, li se oferă posibilitatea de a-și stabili statutul juridic fără a le fi aplicate sancțiunile prevăzute.

Pe tot parcursul anului, Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei a implementat un set de măsuri menite să asiste această categorie de cetățeni străini în obținerea documentelor necesare pentru șederea legală ulterioară în Federația Rusă. Ministerul desfășoară inclusiv activități de informare pentru cetățenii străini, împreună cu misiunile diplomatice ale statelor străine și ale organizațiilor publice, se mai spune în comunicatul Ministerului rus de Interne.

Potrivit autorităților ruse, cetățenii străini trebuie să-și perfecteze actele până pe 15 iunie 2021.

Anterior și Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă informa că cetățenii moldoveni aflați în Rusia, posesori de acte de ședere temporară sau permanentă care au expirat în timpul perioadei de pandemie COVID-19 (16.03.20 – curent), urmează să-și perfecteze acte noi de ședere până la data de 15 iunie 2021. În caz contrar, anunța Ambasada, cetățenii depistați cu acte expirate riscă să fie sancționați.