Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cetățenii care urmau să-și ridice…

Cetățenii care urmau să-și ridice actele de identitate de la ASP pe 1 și 2 iunie le vor putea ridica mai devreme

În contextul desfășurării Summitului Comunității Politice Europene, zilele de 1 iunie și 2 iunie au fost declarate, oficial, zile libere. Astfel, Agenția Servicii Publice (ASP) anunță că cetățenii care urmau să-și ridice actele de identitate pe data de 1 și 2 iunie, le vor putea ridica mai devreme, pe data de 31 mai. De asemenea, persoanele care s-au programat prealabil la serviciile prestate de ASP pentru zilele de 1 și 2 iunie au fost programate pentru o altă dată.

„Cetățenii care urmau să-și ridice actele de identitate (pașaport/buletin de identitate) pe data de 1 și 2 iunie, le vor putea ridica mai devreme, pe data de 31 mai. Începând cu data de 5 iunie, cetățenii vor ridica actele comandate anterior la orice oră, conform programului de lucru al subdiviziunilor teritoriale ale ASP.

Persoanele care s-au programat prealabil la serviciile prestate de ASP pentru zilele de 1 și 2 iunie au fost programate pentru o altă dată, care le este comodă”, anunță ASP.

Totuși, pe 1 și 2 iunie, serviciile de stare civilă din Chișinău, subdiviziunile Centru și Botanica, Bălți, Cimișlia, Hîncești, Ialoveni, Rezina și Rîșcani vor asigura înregistrarea căsătoriilor în baza declarațiilor de căsătorie recepționate. De asemenea, pe 1 și 2 iunie, serviciul de stare civilă din incinta Combinatului Servicii Funerare din Chișinău va asigura înregistrarea actelor de deces.

„Serviciile stare civilă din mun. Chișinău (subdiviziunile Centru și Botanica), mun. Bălți, orașele Cimișlia, Hîncești, Ialoveni, Rezina, Rîșcani vor asigura înregistrarea căsătoriilor în zilele de 1 și 2 iunie, în baza declarațiilor de căsătorie recepționate.

Serviciul stare civilă care activează în incinta Combinatului Servicii Funerare din mun. Chișinău (str. Mateevici nr.11) va asigura înregistrarea în zilele de 1 și 2 iunie a actelor de deces”, mai anunță ASP.

R. Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene, care se va desfășura la 1 iunie 2023, reunind, în premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni, potrivit Grupului Media pentru Știri de Securitate privind summitul Comunității Politice Europene 2023 care va avea loc în R. Moldova (GMSS-CPE).

Summitul va avea loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău. Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean înființat anul trecut, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, servind drept platformă care întrunește liderii europeni cu scopul a discuta și a identifica soluții pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.

Informații utile privind organizarea traficului rutier, feroviar și aerian în perioada 31 mai-1 iunie, în legătură cu desfășurarea summitului CPE