Principală  —  IMPORTANTE   —   „Centrul COVID-19 Chișinău” de la…

„Centrul COVID-19 Chișinău” de la Moldexpo urmează să fie lichidat

Instituția Medico-Sanitară Publică „Centrul COVID-19 Chișinău”, amplasată la Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo”, urmează să fie lichidată. O decizie în acest sens a fost aprobată luni, 4 aprilie, de Executiv. 

Potrivit autorităților, decizia cu privire la încetarea activității IMSP „Centrul COVID-19 Chișinău” a fost luată în contextul în care actualmente situația epidemiologică privind COVID-19 în Republica Moldova este relativ stabilă, iar în ultimul val al pandemiei centrul a fost utilizat doar pentru trierea persoanelor infectate, cele care aveau nevoie de tratament fiind transferate în instituțiile medicale. 

De lichidarea Instituției Medico-Sanitare Publice „Centrul COVID-19 Chișinău” se va ocupa o comisie, care va fi instituită de Ministerul Sănătății.

„Conducerea Ministerului Sănătății mulțumește tuturor angajaților medicali care au acordat asistență medicală persoanelor infectate, în cadrul IMSP Centrul COVID-19 Chișinău”, spun responsabilii de la MS.

La 3 aprilie, 23 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova, după efectuarea a 1 034 de teste.

În instituțiile medico-sanitare spitalicești sunt internate 277 de persoane confirmate cu COVID-19. În stare extrem de gravă sunt 36 de pacienți, dintre care trei – supuși ventilării mecanice. Totodată, alte 185 de persoane au fost vindecate.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 sunt 1 196 de persoane, iar 1 874 se află sub supraveghere.