Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ceban cere autorităților responsabile să…

Ceban cere autorităților responsabile să includă prioritar cadrele didactice în etapa a doua de vaccinare anti-COVID-19

Ion Ceban, primarul general al Chișinăului, cere autorităților responsabile să includă prioritar cadrele didactice în etapa a doua de vaccinare anti-COVID-19. Potrivit Ceban, cadrele didactice nu vor fi obligate să se vaccineze, dar o vor face la alegere. Declarația a fost făcut astăzi, 22 martie, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei Chișinău.

 „Dacă vrem să întoarcem copiii la școală, pedagogii ca și medicii sunt în zona de risc, în prima linie. Conform majorității practicilor sanitaro-epidimiologice internaționale, vaccinarea se face în zonele și regiunile cu incidență sporită a infecției ceea ce este caracteristic și Chișinăului la moment. Am considereat esențial să solicităm Ministerului Sănătății să dăm prioritate cadrelor didactice în etapa adaua de vaccinare. Vaccinarea se va face la dorință. Acesta unul dintre pașii importanți de revenire la normalitate. Alte soluții nu există. Am soclicitat Direcției Educației să pregătească listele cu acele cadre didactice care doresc să se vaccineze. Trebuie să găsim surse pentru achiziționa teste rapide. Cadele didactice din grădinițe la fel trebuie să aibă parte de o atenție sporită”, a declarat Ceban.

Tot în cadrul ședinței, Ceban a cerut ca în orele de vârf, în stațiile de transport public să fie prezenții carabinierii pentru a nu permite supraaglomerarea acestora.

De astăzi 22 martie, toți elevii din clasele I-XII învăță de la distanță. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică din Capitală. Grădinițele își continuă activitatea, iar în caz de necesitate se va interveni urgent pe fiecare caz individual cu testări și măsuri.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 215 034. În total, 188363 persoane au fost tratate de COVID-19, iar 4559 au decedat în urma complicațiilor.