Câți bani vor fi cheltuiți pentru organizarea alegerilor parlamentare din 24 februarie

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în cadrul ședinței din 14 noiembrie, bugetul instituției pentru anul 2019 în sumă de 309 523 100 lei. În acest buget sunt incluse costurile și pentru organizarea alegerilor parlamentare din februarie 2019.

Potrivit hotărârii aprobate de CEC, pentru scrutinul din februarie vor fi cheltuiți în total 110 204 400 lei. Doar pentru procurarea camerelor de înregistrare video în secțiile de votare se vor cheltui 12 milioane de lei.

Bugetul aprobat de CEC prevede și devizul de cheltuieli pentru alegerile locale generale din 2019, pentru care se vor aloca 139 999 700 lei. Pentru activitatea de zi de zi a Comisiei se vor utiliza circa 57 de mii de lei, iar pentru Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral, circa 2 milioane de lei.

Bugetul aprobat de CEC urmează a fi înaintat Guvernului.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *