Principală  —  IMPORTANTE   —   Cât va dura codul galben…

Cât va dura codul galben de schimbare bruscă a vremii și ce temperaturi vom avea până la sfârșitul săptămânii

Sursa foto: Getty Images

Vremea s-a răcit în toată țara. În legătură cu deplasarea unui ciclon în apropierea R. Moldova, temperatura medie zilnică a aerului a scăzut cu 5-10 grade Celsius. Astfel, până la sfârșitul săptămânii vom avea maxime de până la +21 de grade Celsius și averse pe întreg teritoriul țării. Ziua, izolat în sudul R. Moldova vor cădea ploi însoțite de descărcări electrice.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), în unele râuri mici va avea loc creșterea nivelului apei cu 10-20 cm.

„Continuă creșterea nivelului apei cu 100-250 cm în r. Nistru, pe sectorul s. Naslavcea-or. Dubăsari, în locurile joase este posibilă ieșirea apei în luncă. În r. Prut, pe sectorul s. Criva-or. Costești va continua creșterea nivelului apei cu 10-30 cm. Pe celelalte sectoare al râului Nistru și Prut regimul hidrologic nu se va schimba esențial”, susțin meteorologii.

Codul galben de schimbare bruscă a vremii va dura până joi, 18 aprilie.

Astăzi, vântul va avea intensificări cu precădere în raioanele de sud-est, iar mâine, 17 aprilie, izolat pe teritoriul țării, cu viteze de până la 15-18 m/s.

Miercuri, în centrul țării, temperaturile oscilează între +14 și +20 grade Celsius, iar joi maximele termice vor ajunge la +12 grade Celsius. În nordul R. Moldova, maximele termice vor fi +12 grade Celsius, iar joi acestea vor scădea până la +9 grade Celsius. În sudul țării, maximele vor ajunge până la +21 grade Celsius.

Până duminică, 21 aprilie, temperatura aerului va scădea ușor. În nordul țării, maximele termice vor ajunge până la +11 grade Celsius, iar minimele termice – până la un grad Celsius. În raioanele de centru ale R. Moldova, temperaturile vor atinge maxime de până la +14 grade Celsius și minime de până la 4 grade Celsius. În sudul țării se vor înregistra maxime de până la +16 grade Celsius și minime de până la 5 grade Celsius.

Sursa: Captură foto meteo.md