Principală  —  Advertoriale   —   Castel MIMI va direcționa 30…

Castel MIMI va direcționa 30 lei din costul fiecărei sticle de vin „Frații” în ajutorul refugiaților din Ucraina și a grupurilor social-vulnerabile din Moldova 

Începând cu 9 martie 2022, fiecare doritor de a susține comunitățile de voluntari din Republica Moldova și autoritățile de toate nivelurile care se implică activ în ajutorarea refugiaților din Ucraina și a grupurilor social-vulnerabile din țară, o va putea face prin procurarea unei sticle de vin „Frații”, marca Castel Mimi.

Producătorul de vinuri va dubla fiecare 15 lei din vânzarea vinului, iar suma colectată va fi transferată către Fundația „Constantin Mimi” din contul căreia se vor efectua toate acțiunile de binefacere.

Adrian Trofim, Manager General „Castel Mimi”: „Alături de colegii de la vinărie, ne-am implicat cu ajutoare încă de la primele ore ale apariției fluxului de refugiați la vama din Palanca. Ne-am străduit să asigurăm un minim necesar: băuturi și mâncare caldă, conexiune Wi-Fi, totul gratuit – din contul Fundației Constantin MIMI, pentru ca acești oameni, ajunși în țară străină, să se simtă în siguranță. Numărul refugiaților însă este în creștere, de aceea, contăm și pe implicarea comunității noastre, a amatorilor de vin. Pentru că Omenia nu are cetățenie, am decis să dublăm fiecare 15 lei din vânzarea vinului Frații, pentru ca Fundația Constantin Mimi să poată ajuta voluntarii și refugiații ucraineni în Moldova.”

Vinul „Frații” nu a fost selectat întâmplător. Acesta este un vin roșu sec, produs 50/50 din soiurile de struguri Merlot și Malbec – un cupaj creat de frații Adrian Trofim și Cristina Frolov, și este foarte reprezentativ pentru campania lansată de Fundația „Constantin Mimi” – #FrațiFărăFrontiere. Pentru că omenia nu are cetățenie.

Amintim că, săptămâna trecută, reprezentanții Fundației Constantin MIMI au anunțat că orice doritor de a ajuta refugiații, voluntarii și alte grupuri social-vulnerabile din Moldova se poate implica activ în susținerea inițiativei. 

Fundația Constantin Mimi a fost înființată pe 7 octombrie 2016. Până în prezent, din contul Fundației au fost gestionate proiecte în valoare de trei milioane de lei, în special burse pentru studenți, festivaluri și activități de împădurire în localitatea Bulboaca, precum și proiecte de iluminare și reparații capitale. Din boardul Fundației fac parte 3 ambasadori independenți – persoane publice din Republica Moldova, care decid prioritatea proiectelor spre finanțare.

P.