Când va începe oficial campania electorală pentru alegerile parlamentare

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în cadrul ședinței din 5 decembrie programul calendaristic pentru organizarea alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019.

Potrivit programului, oficial, campania electorală va putea începe la 25 ianuarie, adică cu 30 de zile înainte de alegerile parlamentare.

„Potrivit Codului Electoral, din momentul în care concurentul este înregistrat de organul electoral, acesta trebuie să aibă șanse egale în ceea ce privește realizarea desfășurării campaniei electorale. De aceea, campania începe cu 30 de zile până la ziua alegerilor, atunci când toți concurenții sunt înregistrați”, susține președinta CEC, Alina Russu.

Programul aprobat de CEC mai include termenii de realizare și descrierea acțiunilor pentru mai multe etape ale procesului electoral:

 • Constituirea organelor electorale;
 • Desemnarea și înregistrarea candidaților;
 • Susținerea financiară;
 • Listele electorale;
 • Etc.

Astfel, până la 24 ianuarie urmează a fi adoptat și modelul buletinului de vot pentru alegeri, iar până la 5 februarie urmează să aibă loc înscrierea concurenților electorali în buletine, conform ordinii rezultate din tragerea la sorți.

CEC a adoptat și o hotărâre privind repartizarea atribuțiilor între membrii Comisiei în perioada electorală și a acreditat mai mulți observatori naționali din partea Asociației obștești „Promo-LEX” și 3 observatori internaționali din partea Asociației obștești „Reprezentanța din Moldova a Institutului Republican Internațional din SUA”, în vederea monitorizării alegerilor parlamentare din data de 24 februarie 2019.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. Lider Moldovan

  Televiziunile talpei iadului Plahotniuk și ale protejatului lui, hoțul juifeara Ilan Șor fac campanie electorală tot timpul! Asta la voi, la ZDG, campania electorală va putea începe la 25 ianuarie, adică cu 30 de zile înainte de alegerile parlamentare. Ei lucrează practic tot timpul! Desigur, că ei și sunt plătiți corespunzător!

 2. Reporter

  “Antimafioții” lui Sergiu Mocanu strigă în gura mare: „Noi nu vom participa la cazinoul politic al lui Plahotniuc. Cazinoul politic însemnând circumscripțiile uninominale pe care Plahotniuc deja are candidați și cumpără electoratul din teritoriu. Vom participa numai pe liste de partid!” Adică, FAC EXACT CEIA CE VREA TALPA IADULUI PLAHOTNIUK! Dacă “antimafioții” ar fi oameni cât de cât serioși,
  atunci ar adera la blocul partidelor antioligarhice PAS și PPDA, fără condiții prealabile, deoarece la alegerile anterioare, în anul 2014, “antimafioții” au acumulat un scor de 1,74%, pentru ei votând 27.846 de persoane, MULT SUB PRAGUL ELECTORAL. DAR CE PUTEM CERE DE LA UN TRĂSNIT, CA SERGIU MOCANU???

 3. Lilian 007

  Băi, Maldavanilor! Cât să vă mai lămuresc? La urmă voturile celor care nu trec pragul electoral se împart proporțional celora, care trec. Adică, din idioțeniile trăsnitului vostru antimafiot Sergiu Mocanu cel mai mult va avea de câștigat monstrul mancurt Igor Dodon. Și mă rog, ce este de mirare? Antimafiotul trăsnit Sergiu Mocanu, monstrul mancurt Igor Dodon, talpa iadului Plahotniuk… Toți aceștea sunt CADRELE VOASTRE NAȚIONALE, M A L D A V E N E Ș T I !

 4. ivancelgroaznic

  Ha! Ha! Ha! Și noi ne crucim că sunt prea mulți deputați mancurți socialiști. Cel puțin unul dintre ei, dacă nu chiar doi, sunt aleși sub steagul Mișcării Antimafia în frunte cu antimafiotul Sergiu Mocanu și antimafioata Daniela Bodrug.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *