Principală  —  IMPORTANTE   —   Campania de imunizare în R.…

Campania de imunizare în R. Moldova: 3153 de persoane au fost vaccinate în împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore

Foto: Digi 24

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) anunță că până astăzi, 7 aprilie, 54 907 de persoane au fost imunizate împotriva COVID-19 în R. Moldova.

Potrivit instituției, dintre acestea, 3153 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19, în R. Moldova, a început pe 2 martie, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene. La 4 martie, autoritățile din R.Moldova au recepționat un alt lot cu 14400 de doze de vaccin AstraZeneca, prin intermediul platformei COVAX.

R. Moldova a recepționat pe 19 martie, alte 24570 de doze de vaccin Pfizer împotriva COVID-19 prin intermediul platformei COVAX, un parteneriat dintre CEPI, Gavi, UNICEF și OMS.

Sâmbătă, 27 martie, alte 50,4 mii de doze de vaccin produs de compania AstraZeneca, donate de România, au ajuns în R. Moldova

VIDEO/ În R. Moldova, campania de vaccinare împotriva COVID-19 decurge lent. Cum explică autoritățile din sănătate lentoarea acestui proces: „Nu avem suficiente vaccinuri”