Principală  —  IMPORTANTE   —   Biroul de cooperare al Elveției…

Biroul de cooperare al Elveției în R. Moldova a donat echipamente de peste 56 de mii de dolari Agenției Naționale pentru Sănătate Publică

Biroul de cooperare al Elveției în R.Moldova a donat Agenției Naționale pentru Sănătate Publică instalații de decontaminare și dispozitive IT.

Instalații de decontaminare și anume, două camere de duș mobile, dotate cu generator, rezervor, dozator de substanțe de decontaminare și pompe au fost donate Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP).

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale:

„Specialiștii, implicați în investigarea epidemiologică a izbucnirilor de boli infecțioase sau urgențe de sănătate publică, cauzate de agenți necunoscuți, vor putea folosi echipamentele de decontaminare pentru a organiza investigarea epidemiologică direct în zona afectată”.

Biroul de cooperare al Elveției în R.Moldova și Biroul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a mai donat 20 dispozitive IT centrelor regionale de sănătate publică și cinci dispozitive IT echipelor de intervenție rapidă ale ANSP.

sursa foto: Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

„Această donație va permite specialiștilor ANSP să efectueze în timp rapid investigațiile epidemiologice în teren, iar dușurile mobile de decontaminare vor spori siguranța colegilor noștri, care activează în focare”, a declarat secretarul de stat al MSMPS Denis Cernelea, în cadrul evenimentului de donație.

Echipamentele au fost procurate din banii oferiți de Biroul de cooperare al Elveției în R. Moldova prin intermediul OMS. Valoarea donației este estimată la 56 800 de dolari.

„Elveția a susținut Republica Moldova din primele zile în lupta cu pandemia prin donație de ventilatoare, echipamente medicale, de protecție individuală și de laborator”, a menționat directoarea Biroului de cooperare al Elveției, Caroline Tissot.

Reprezentantul OMS în R.Moldova Igor Pokanevych: „Echipamentele donate R. Moldova sunt utilizate în întreaga lume, acolo unde se înregistrează focare de boli contagioase și dezastre de diversă natura. Este un echipament modern, care se exploatează cu ușurință și funcționează în mod automat”.

sursa foto: Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

Donația echipamentelor face parte din proiectul Contribuția la Programul „Măsuri de promovare a încrederii” în Transnistria – sectorul sănătății.