• Bilanțul persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus: 693 de infectări și 53 de pacienți conectați la aparatele de respirație asistată

  Bilanțul persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus: 693 de infectări și 53 de pacienți conectați la aparatele de respirație asistată
  de
  04 aprilie 2021 | 19:15

  Alte 693 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în R. Moldova, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

  Din numărul total de cazuri, 1 caz este de import (Ucraina).

  Numărul total teste efectuate – 3176, dintre care 1012 teste Rapid- Antigen.

  Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 235087.

  Din numărul total de cazuri, 6 sunt lucrători medicali: 2-medici, 2-asistenți medicali, 2-personal auxiliar.

  În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați  3996 pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 319  în stare extrem de gravă (53 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată).

  Alte 1532 persoane au fost vindecate. În total,  215 091 persoane au fost tratate de COVID-19.

  În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 9645 persoane, iar 19 122 sunt sub supraveghere la domiciliu.

  Totodată, anunțăm înregistrarea altor decese provocate de COVID-19:

  Deces 5093: Femeie de 68 de ani, din r. Ialoveni. Internată la IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie, encefalopatie.

  Deces 5094: Bărbat de 84 de ani, din mun. Chișinău. Internat la IMU. Comorbidități: angor pectoral, hipertensiune arterială, insuficiență renală cronică.

  Deces 5095: Bărbat de 67 de ani, din mun. Chișinău. Internat la SCM „Sfânta Treime”, cu insuficiență respiratorie acută.

  Deces 5096: Femeie de 58 de ani, din mun. Chișinău. Internată la SCM „Sfânta Treime”. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă, diabet zaharat.

  Deces 5097: Bărbat de 60 de ani, din mun. Chișinău. Internat la SCM „Sfânta Treime”. Comorbidități: bronhopneumopatie obstructivă cronică, hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezitate.

  Deces 5098: Bărbat de 48 de ani, din mun. Chișinău. Internat la IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă, obezitate.

  Deces 5099: Femeie de 82 de ani, din mun. Chișinău. Internată la IMU. Comorbidități: insuficiență cardiacă, diabet zaharat, hipertensiune arterială.

  Deces 5100: Femeie de 88 de ani, din r. Ialoveni. Internată la IMU. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie, anemie.

  Deces 5101: Femeie de 54 de ani, din r. Hîncești. Internată la SR Hîncești. Comorbidități: cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială, obezitate.

  Deces 5102: Femeie de 79 de ani, din r. Ceadîr-Lunga. Internată la SR Ceadîr-Lunga. Comorbidități: hipertensiune arterială.

  Deces 5103: Femeie de 71 de ani, din r. Anenii Noi. Internată la SR Anenii Noi. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie, ciroză hepatică.

  Deces 5104: Femeie de 68 de ani, din r. Fălești. Internată la SR Fălești. Comorbidități: obezitate, hipertensiune arterială, cardiopatie.

  Deces 5105: Bărbat de 77 de ani, din r. Dubăsari. Internat la SR Criuleni. Comorbidități: cardiopatie ischemică, diabet zaharat, insuficiență renală cronică.

  Deces 5106: Femeie de 70 de ani, din r. Edineț. Internată la SR Edineț. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă, obezitate.

  Deces 5107: Femeie de 65 de ani, din mun. Bălți. Internată la SC Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială.

  Deces 5108: Bărbat de 65 de ani, din r. Edineț. Internat la SR Edineț. Comorbidități: diabet zaharat, insuficiență renală cronică, insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială.

  Deces 5109: Femeie de 68 de ani, din r. Drochia. Internată la SR Drochia. Comorbidități: cardiopatie ischemică, insuficiență cardiacă, obezitate.

  Deces 5110: Femeie de 39 de ani, din r. Rezina. Internată la SR Rezina. Comorbidități: obezitate.

  Deces 5111: Femeie de 69 de ani, din r. Drochia. Internată la SR Drochia.

  Deces 5112:Femeie de 73 de ani, din r. Anenii Noi. Internată la SCR. Comorbidități: cardiopatie, hipertensiune arterială, obezitate.

  Deces 5113: Bărbat de 80 de ani, din mun. Chișinău. Internat la SCR. Comorbidități: hipertensiune arterială, angor pectoral, encefalopatie.

  Deces 5114: Femeie de 63 de ani, din r. Ialoveni. Internată la SR Ialoveni. Comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate, insuficiență cardiacă.

  Deces 5115: Bărbat de 80 de ani, din r. Cimișlia. Internat la SR Cimișlia. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă, angină pectorală.

  Deces 5116: Femeie de 58 de ani, din mun. Chișinău. Internată la Spitalul Clinic al MSMPS. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, leucemie.

  Deces 5117: Femeie de 70 de ani, din r. Ungheni. Internată la SR Ungheni. Comorbidități: cardiopatie, insuficiență cardiacă, fibrilație atrială.

  Deces 5118: Femeie de 63 de ani, din r. Ungheni. Internată la SR Ungheni. Comorbidități: diabet zaharat.

  Deces 5119: Femeie de 58 de ani, din r. Ungheni. Internată la SR Ungheni, cu pneumonie virală bilaterală.

  Deces 5120: Femeie de 75 de ani, din mun. Chișinău. Internată la SCM „Gh. Paladi”. Comorbidități: cardiomiopatie, angor pectoral, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

  Deces 5121: Femeie de 71 de ani, din mun. Chișinău. Internată la SCM „Sf. Arhanghel Mihail”. Comorbidități: diabet zaharat, cardiopatie ischemică, boală cerebrovasculară.

  Deces 5122: Femeie de 70 de ani, din r. Călărași. Internată la SCM „Sf. Arhanghel Mihail”. Comorbidități: insuficiență cardiacă, diabet zaharat, boală renală cronică.

  Deces 5123: Femeie de 59 de ani, internată la Institutul Oncologic. Comorbidități: limfom Non-Hodgkin.

  Deces 5124: Bărbat de 70 de ani, din mun. Chișinău. Internat la Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă, sechelele accidentului vascular cerebral.

  Deces 5125: Femeie de 66 de ani, din r. Soroca. Internată la SR Soroca. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezitate.

  Deces 5126: Bărbat de 81 de ani, din r. Soroca. Internat la SR Soroca, cu pneumonie bilaterală.

  Deces 5127: Femeie de 79 de ani, din r. Soroca. Internată la SR Soroca. Comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate, cardiopatie ischemică.

  Deces 5128: Femeie de 65 de ani, din mun. Chișinău. Internată la Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat.

  Deces 5129: Femeie de 86 de ani, din mun. Chișinău. Internată la Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie, insuficiență cardiacă.

  Deces 5130: Femeie de 72 de ani, din r. Ocnița. Internată la SC Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, insuficiență cardiacă.

  Deces 5131: Femeie de 70 de ani, din r. Cantemir. Internată la SR Cantemir. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

  Deces 5132: Femeie de 77 de ani, din r. Ialoveni. Internată la Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”.

  Deces 5133: Femeie de 61 de ani, din r. Orhei. Internată la SR Orhei. Comorbidități: obezitate, diabet zaharat, insuficiență renală cronică.

  Deces 5134: Bărbat de 75 de ani, din r. Taraclia. Internat la SR Taraclia, cu insuficiență respiratorie acută.

  Deces 5135: Femeie de 73 de ani, din mun. Bălți. Internată la SC Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.Deces 5136:

  Deces 5136: Bărbat de 70 de ani, din r. Orhei. Internat la SR Orhei. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă.

  Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

 • TRIMITE ȘTIREA TA
  Cunoști o informație de interes public? Trimite-o la ZdG
  FORMULAR

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  VIDEO/ „În 25 de ani, am asistat doar la distrugerea justiției”. De vorbă cu magistratul Ion Cotea despre un sfert de secol din viața sa

  După un sfert de secol, pe care l-a dedicat sistemului judecătoresc din R. Moldova, magistratul Ion Cotea constată cu regret că în toți acești ani „a asistat doar la distrugerea justiției”. Judecătorul afirmă c…
  VIDEO/ „În 25 de ani, am asistat doar la distrugerea justiției”. De vorbă cu magistratul Ion Cotea despre un sfert de secol din viața sa

  Infectarea lucrătorilor medicali cu COVID-19 a scăzut cu 75% în rândul lucrătorilor medicali, odată cu inițierea campaniei de vaccinare

  Infectarea lucrătorilor medicali din R. Moldova cu noul tip de coronavirus a scăzut cu 75% în rândul lucrătorilor medicali, odată cu inițierea campaniei de vaccinare, conform datelor Ministerului Sănătății, Mun…
  Infectarea lucrătorilor medicali cu COVID-19 a scăzut cu 75% în rândul lucrătorilor medicali, odată cu inițierea campaniei de vaccinare

  FOTO/ Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit la Vadul lui Vodă

  Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit duminică în apropierea aerodromului de la Vadul lui Vodă. Două echipaje de pompieri și o ambulanță au intervenit. În avionul de mici dimensiuni se aflau două persoane,…
  FOTO/ Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit la Vadul lui Vodă

  PSRM cere demisia președintei Maia Sandu și organizarea alegerilor prezidențiale anticipate

  Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) cere demisia președintei Maia Sandu și organizarea alegerilor prezidențiale anticipate. Solicitarea PSRM se regăsește în declarația adoptată duminică în cadrul ședin…
  PSRM cere demisia președintei Maia Sandu și organizarea alegerilor prezidențiale anticipate

  Colaci de la Corjeuți, copți la Paris

  Colacul este un simbol al recunoștinței, oferit nanilor la botez, la nuntă sau împodobind toiagul colindătorilor. Gospodinele împletesc colaci în trei, șase sau douăsprezece vițe și se străduiesc să-i gătească…
  Colaci de la Corjeuți, copți la Paris

  Topul țărilor în care R. Moldova exportă cel mai mult. România pe prima poziție

  În primele două luni ale anului curent exporturile de mărfuri au însumat 425,6 milioane de dolari, valoarea acestora fiind mai mică cu 8,4%, comparativ cu perioada corespunzătoare din anul 2020. Peste 60% din t…
  Topul țărilor în care R. Moldova exportă cel mai mult. România pe prima poziție