Principală  —  IMPORTANTE   —   Autoritățile municipale au prezentat informații…

Autoritățile municipale au prezentat informații actualizate în legătură cu pandemia de COVID-19

Foto-simbol

În Capitală, numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 este în scădere. În prezent în municipiul Chișinău sunt înregistrate 105 954 cazuri confirmate, inclusiv 102 650 persoane recuperate și 1851 de decese. Informații în acest sens au fost prezentate marți, 11 mai, în cadrul ședinței operative săptămânale de către Tatiana Bucearschi, șef al Direcției generale asistență socială și sănătate.

Potrivit responsabililor din cadrul Primăriei, până la data de 10 mai în spitalele municipale au fost internați 278 pacienți confirmați COVID-19, dintre care 28 persoane în stare foarte gravă, iar 131 pacienți în stare gravă. În continuare, spitalele municipale sunt pregătite și asigurate cu echipamente/mijloace de protecție și medicamente antivirale pentru tratamentul pacienților cu coronavirus.

Specialiștii în sănătate publică consideră oportună relaxarea treptată și cu atenție sporită a restricțiilor, cu menținerea stării de urgență în sănătate publică, cel puțin până la stabilizarea procesului epidemiologic. Concomitent, în opinia specialiștilor, rămâne importantă imunizarea populației.

Potrivit municipalității, până în prezent, 45 388 persoane au beneficiat de prima doză de vaccin și 3828 de cetățeni au primit și a doua doză.

Conform prevederilor Hotărârii CESP a municipiului Chișinău nr. 37 din 08 mai 2021, Conducătorii IMSP de Asistență Medicală Primară vor asigura mobilizarea deplină și imediată pentru imunizarea anti-COVID-19 la adresarea liberă a populației din municipiul Chișinău.

La Centrul Municipal Chișinău de Vaccinare se va efectua imunizarea grupurilor profesionale organizate în baza programărilor prealabile.