Principală  —  IMPORTANTE   —   Autoritățile din Sănătate anunță că…

Autoritățile din Sănătate anunță că dozele de vaccin pe care R. Moldova le va recepționa gratuit prin intermediul COVAX vor ajunge pentru a vaccina 20% din populație

Responsabilii din cadrul Ministerului Sănătății au anunțat marți, 2 februarie, că R. Moldova va recepționa gratuit prin intermediul platformei COVAX doze de vaccin cu care va fi vaccinată 20% din populație.

Potrivit Ministerului Sănătății, ulterior, R. Moldova va procura prin intermediul COVAX vaccinuri la un preț preferențial.

Totodată, potrivit autorităților din Sănătate, în baza necesităților de vaccin anti-COVID-19 a Republicii Moldova și odată cu mărirea disponibilității vaccinurilor anti-COVID-19 la nivel global, R. Moldova va negocia achiziționarea vaccinurilor anti-COVID-19 direct cu producătorii.

Cea mai importantă sursă de asigurare a R. Moldova cu vaccinuri anti-COVID-19 va fi platforma COVAX, fiind un mecanism internațional supravegheat de cele mai importante autorități de sănătate din lume, susțin responsabilii din Sănătate.

R. Moldova ar urma să beneficieze de vaccin anti-COVID-19 și prin intermediul donațiilor din partea statelor partenere. 

Anterior, președintele român Klaus Iahannis, aflat într-o vizită oficială la Chișinău, a anunțat că Republica Moldova va beneficia de o donație de circa 200 000 de doze de vaccin din partea României.

Autoritățile dau asigurări că primele loturi de vaccin împotriva COVID-19 vor ajunge în Republica Moldova la mijlocul lunii februarie. Este vorba despre 24.570 doze de vaccin Pfizer/BioNTech (Comirnaty) și 264.000 doze produse de Oxford/AstraZeneca.