Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Autoritățile din Sănătate anunță că…

Autoritățile din Sănătate anunță că de astăzi începe vaccinarea populației cu Pfizer/BioNTech, doza II

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a distribuit lotul de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer/BioNTech în cantitate de 12.282 doze, tuturor Centrelor de vaccinare, pentru administrarea dozei II.

Astfel, începând de marți, 13 aprilie, conducătorii instituțiilor medico-sanitare vor asigura vaccinarea contingentelor, imunizate cu prima doză, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, pentru lucrătorii medicali, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

Vaccinul va fi utilizat în cel mult 120 de ore de la decongelare cu păstrarea la +2° +8° C. După recepționarea vaccinului, durata organizării sesiunilor de vaccinare este de maxim 4 zile. În cazul în care a fost extrasă o doză din flacon, vaccinul se va utiliza în cel mult 6 ore.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19, în R. Moldova, a început pe 2 martie, după ce sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău au ajuns peste 21 de mii de doze de vaccin, donate de România prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene. La 4 martie, autoritățile din R.Moldova au recepționat un alt lot cu 14400 de doze de vaccin AstraZeneca, prin intermediul platformei COVAX.

R. Moldova a recepționat pe 19 martie, alte 24570 de doze de vaccin Pfizer împotriva COVID-19 prin intermediul platformei COVAX, un parteneriat dintre CEPI, Gavi, UNICEF și OMS.

Sâmbătă, 27 martie, alte 50,4 mii de doze de vaccin produs de compania AstraZeneca, donate de România, au ajuns în R. Moldova. 

Publicitate
Publicitate