Principală  —  IMPORTANTE   —   Autoritățile municipale, în dezacord cu…

Autoritățile municipale, în dezacord cu decizia CSE: ieșirile în parcuri și la terenuri de joacă, permise în grup de trei persoane, iar purtarea măștilor – obligatorie. Ceban: „A fost permis că să nu arătăm straniu”

Autoritățile municipale fiind în dezacord cu decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) de a interzice aflarea în parcuri și la terenuri de joacă, au decis, printr-o decizie a Comisiei municipale de Sănătate Publică admiterea aflării cetățenilor în spațiile publice – parcuri sau terenuri de joacă într-un grup de maxim trei persoane.

După ce Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a emis la 1 aprilie o Dispoziție prin care a anunțat că începând cu 3 aprilie aflarea aflarea în locurile publice – păduri, parcuri, terenuri de joacă, terenuri sportiv și zone de agrement este interzisă, sâmbătă dimineață, primarul Capitalei, Ion Ceban, anunță că în această dimineață Comisia municipală de Sănătate Publică a decis admiterea aflării cetățenilor în parcuri și terenuri de joacă într-un grup de maxim trei persoane.

Comisia municipală s-a întrunit pentru a ajusta în ceea ce ține de deciziile Comisiei Naționale care sunt obligatorii. Eu știu că au fost foarte multe discuții în legătură cu ieșirile în parc, terenurile de joacă pentru copii. Noi am adresat acest subiect vineri seară și prim-ministrului și am solicitat prin derogare și astăzi a fost votată decizia, de toata Comisia muncipala, să fie admise intrările în parc, să nu aratăm straniu în aceasta privință, când este posibil să mergi la piață, să mergi la centru comercial, să urci în transport public și să nu vii în parc.

Ca să nu încălcăm foarte mult legea și ca să nu deviem într-un fel de la ea, să fim în limita legală, colegii noștri de la municipalitate, juriștii, au găsit o formulă cum să specifice juridic în decizia Comisie municipale posibilitatea să ne aflăm în parcuri și în linii mari a fost luată decizia că în parcuri putem să ieșim cu toată lumea doar ca să nu ne aglomerăm mai mult de trei persoane în grupuri și familiile distincte. Părinții cu copii se pot afla în aceste circumstanțe și la fel, portul de mască este obligatoriu la ieșirile la terenurile de joacă. Părinții trebuie să aibă obligatoriu mască”, a declarat Ceban în live-ul făcut pe Facebook.

Anterior, Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), prin Dispoziția nr. 1 din 1 aprilie a decis că începând de sâmbătă, 3 aprilie, aflarea în locurile publice – păduri, parcuri, terenuri de joacă, terenuri sportiv și zone de agrement să fie interzisă.