Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Autonomia Găgăuză a întors Ministerului…

Autonomia Găgăuză a întors Ministerului Sănătății dozele de vaccin AstraZeneca: „De la bun început comunitatea, inclusiv cea medicală, a manifestat neîncredere”

Autonomia Găgăuză a întors Ministerului Sănătății toate vaccinurile Astra Zeneca pe care le primise, transmite site-ul local gagauzinfo.md, care face referire la declarațiile șefului Centrului de Sănătate Publică Comrat, Ivan Hasta, făcute la postul de radio GRT.

Acesta a declarat că „încă de la bun început comunitatea, inclusiv cea medicală, a manifestat neîncredere”.

„Noi am vaccinat cu Astra Zeneca doar 50 de persoane, majoritatea fiind lucrători medicali”, a mai declarat Hasta.

Cu dozele rămase urmau a fi vaccinate persoanele din etapa a doua – cei cu vârsta de peste 60 de ani și persoanele aflate în grupul de risc din cauza bolilor de care suferă. Potrivit lui Hasta, nici aceștia nu s-au arătat interesați de vaccin.

„Data de valabilitate a acestor vaccinuri este până la 31 mai. Ca urmare a acestei situații, ca vaccinurile să nu fie pierdute, noi le-am întors pentru folosirea lor în alte regiuni ale R. Moldova. Noi am convenit asta cu Ministerul Sănătății. Vaccinul a fost distribuit în alte raioane”, a mai declarat Ivan Hasta, potrivit gagauzinfo.md.