Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Autocarele tricolore - de la…

Autocarele tricolore – de la Vatra la Cojușna

Autocarele tricolore, simbol al Marșului Centenarului, au fost duse de la intrarea din Vatra la 6 km mai departe, informează pe o rețea socială unioniștii prezenți acolo. Participanții la Marea Adunarea Centenară scriu că sunt păziți de vreo 20 de polițisti, care au blocat autocarele.

Astăzi, 1 septembrie, participanţii Marşului Centenar s-au întâlnit în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) pentru a marca 100 de ani de la Marea Unire. Ei au străbătut pe jos un traseu cu o lungime de 1 300 de km, împărțit în 11 etape, a câte 300 de orașe și sate din România și R. Moldova. 

La scurt timp, s-a anunțat că trei autocare tricolore, simbol al Marșului Centenar, aduse pentru o expoziției în PMAN, au fost reținute în sectorul Buiucani. În rezultat, manifestanții au pornit în întâmpinarea autocarelor. Ajunși acolo,  au aflat că mijloacele de transport au fost duse de la Uzina de Tractoare „Tracom” la intrarea în Chișinău pe strada Ieşilor “NordVest”.

După ce au ajuns la ultimul punct de destinație, li s-a zis că autobuzele au fost transportate la intrarea de la Vatra.

Mai mulți unioniști care au mers la intrarea de la Vatra, la o distanță de circa 30 km de Chișinău, în întâmpinarea autocarelor tricolore, au fost puși la pământ de către reprezentanții forțelor de ordine a Ministerului Afacerilor Interne. Ulterior, fără a explica cauza blocării autocarelor, forțele de ordine le-au transferat la Cojușna și apoi, la Strășeni.

Update: În cele din urmă, poliția a anunțat că au fost mai multe sunete la nr. 112, în care au fost anunțați că în autocare ar fi obiecte periculoase, motiv pentru care le-au interzis șoferilor accesul în PMAN.

LIVE/ O parte din unioniști depun plângeri în urma abuzurilor poliției, alții scandează în PMAN

Unioniștii au fost somați și puși la pământ de poliție la intrarea de la Vatra