Principală  —  IMPORTANTE   —   Atenție! Începând cu 1 noiembrie…

Atenție! Începând cu 1 noiembrie șoferii vor trebui să circule cu farurile aprinse și pe timp de zi

Începând cu 1 noiembrie, conducătorii auto sunt obligați să circule cu farurile aprinse și pe timp de zi. Inspectoratul Național de Patrulare anunță că aceste măsuri vin să sporească siguranța participanților la trafic în condiții de vizibilitatea redusă.

Măsurile sunt aplicate în perioada rece a anului, caracterizată de vreme instabilă, însoțită de ploi, timp posomorât și ceață – fenomene care reduc esențial vizibilitatea în trafic, sporind riscul accidentelor rutiere.

Potrivit prevederilor Regulamentului circulației rutiere, obligația de a include în timpul deplasării faza scurtă a luminilor de întâmpinare se menține până pe 31 martie inclusiv.

Conform practicilor europene, a fost demonstrată eficienţa acţiunii respective. S-a constatat că se ameliorează vizibilitatea pe drumurile publice și se facilitează identificarea unităţilor de transport, atât pentru şoferi, cât şi pentru pietoni.

Norma respectivă se regăsește în Regulamentul Circulaţiei Rutiere, iar șoferii care o ignoră riscă să fie sancționați conform Codului Contravențional al RM cu un avertisment sau amendă.