Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cum justifică Vlad Batrîncea atacul…

Cum justifică Vlad Batrîncea atacul asupra presei? „Propunerea mea era, ca acești bani sa fie alocați medicilor”

Foto: Facebook/Vlad Batrîncea

După ce mai multe instituții de presă au condamnat discursul ținut în plenul legislativului de către vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrâncea privitor la faptul că jurnaliștii ar primi salarii de mii de euro în plic, fără a achita impozitele, funcționarul a venit cu o recție pe pagina sa de Facebook.

Foto: Facebook/Vlad Batrîncea

„Am fost masiv atacat de pretinsă „societate civilă” și presă „independentă” pentru faptul că am învinuit partenerii occidentali că în perioadă de criză ei aloca zeci de milioane de euro acestora pt mediatizarea situației legate de Covid 19 în Moldova.

Dar propunerea/întrebarea mea în fond era, ca acești bani sa fie alocați la în primul rînd și prioritar MEDICILOR. Anume medicii azi au nevoie de susținere financiară și nu boșii din proiecte și cofee brake-uri.

Fapt despre care „societate civilă” și presă „independentă” au tăcut.

Nu pierdeți timpul pentru reacții la declarațiile mele, eu nu caut atenția voastră și nu îmi pasă de reiting politic personal. Dacă voi aveți măcar un pic de sinceritate și bunul simț, cedați banii externi celora, care cu adevărat merită și au nevoie de ele!”, a scris Batrîncea în postarea sa pe Facebook.

Celula de criză a jurnaliștilor, lansată de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) a candamnat acuzațiile și informațiile defăimătoare lansate de la tribuna Parlamentului de vicepreședintele Parlamentului Vlad Batrîncea și a solicitat acestuia să prezinte scuze publice reprezentanților mass-media.