Principală  —  Ştiri  —  Social   —   ASD anunță că drumarii desfășoară…

ASD anunță că drumarii desfășoară lucrări de plombare a gropilor pe drumurile publice

Reprezentanții Administrației Naționale a Drumurilor (ASD) anunță că, în scopul asigurării viabilității drumurilor publice în perioada de iarnă, lucrătorii efectuează lucrări de plombarea a gropilor de pe drumurile publice.

Potrivit ASD, lucrările de plombare a gropilor sunt efectuate utilizând mixtura asfaltică pregătită la rece, care poate fi folosită inclusiv la temperaturi negative.

Pentru sezonul de iarnă 2021-2022, S.A. „Drumuri” au stocat mixtura și la apariția gropilor intervin cu lucrări de înlăturare a acestora.

„Apariția gropilor în perioada rece a anului este cauzată de starea îmbrăcămintei rutiere existente, răspândirea materialului antiderapant pentru combaterea lunecușului și evacuarea nesatisfăcătoare a apelor pluviale. Muncitorii rutieri efectuează lucrări de plombare a gropilor pentru a spori siguranța rutieră, confortul la trafic și a diminua riscul situațiilor de accident”, menționează ASD.

Pentru a semnala situațiile excepționale de apariție a gropilor pe drumurile naționale, participanții la trafic pot  atenționa serviciul în regim „Non-Stop” al ASD la: Telefon: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.