Principală  —  Ştiri  —  Social   —   „Armata Națională niciodată nu trimite…

„Armata Națională niciodată nu trimite ordine de chemare prin sms”. Ministerul Apărării dezminte un nou fals

Ministerul Apărării dezminte informația precum că Armata Națională trimite ordine de chemare prin sms. Declarația a fost făcută după ce Ministerul Apărării a fost sesizat de către cetățenii care au primit ordine false de chemare la Centrul Militar Teritorial Strășeni prin intermediul mesajelor text.

Instituția susține că dacă ați primit un astfel de mesaj, „aceasta fie este o glumă de prost gust, fie o campanie de dezinformare intenționată”.

„Ministerul Apărării reiterează că ordinele de chemare la exerciții cu rezerviștii se înmânează personal de către reprezentanții Centrelor militare teritoriale, ai primăriilor sau prin intermediul agenților economici la locul de muncă. Ordinele de chemare se expediază doar pe suport de hârtie și niciodată prin sms. Rugăm cetățenii să fie vigilenți și să nu se lase manipulați”, transmite Ministerul Apărării.

De la începutul războiului în țara vecină, tot mai des sunt răspândite fisurile privind chemarea la exerciții militare a rezerviștilor sau privind mobilizarea cetățenilor. de fiecare dată aceste informații au fost dezmințite de autorități. Războiul din Ucraina este la 412-a zi.