Principală  —  IMPORTANTE   —   Arma de foc cu care…

Arma de foc cu care un bărbat a amenințat medicii de pe ambulanță veniți sa-i ofere ajutor era… o brichetă. Autoritățile au inițiat un proces penal: pacientul riscă pedeapsă cu închisoare

Imagine-simbol

Autoritățile au inițiat un proces penal în urma incidentului produs luni dimineață, 8 noiembrie, în scara unui bloc de locuit din sectorul Râșcani al Capitalei, acolo unde un echipaj medical chemat la fața locului pentru a ajuta un bărbat de 32 de ani care, potrivit lucrătorilor medicali, avea un comportament neadecvat a fost amenințat cu o armă de foc de către bărbat.

Solicitați de ZdG reprezentanții Poliției Capitalei ne-au comunicat că la fața locului, la solicitarea lucrătorilor medicali, s-a deplasat un echipaj al BPRP și grupa operativă a IP Râșcani, iar ajunși acolo polițiștii l-au imobilizat pe bărbat care amenința medicul de pe ambulanță cu „un obiect asemănător unui pistol”.

În urma primelor cercetări de la fața locului, polițiștii au stabilit că de fapt „arma” cu care bărbatul a amenințat lucrătorii medicali de pe ambulanța era de fapt o brichetă care avea forma unui pistol.

„La data de 08.11.2021 în jurul orelor 04:50, IP Rîșcani a fost sesizat prin intermediul 112 precum că pe str. N. Dimo, este o amenințare cu arma. Ca urmare, la locul faptei polițiștii au stabilit că în juru orei 04:50 a fost solicitată ambulanța pe str. N. Dimo, de către un bărbat, unde ajungând ambulanța pe adresa mai sus, între medic si bărbatul în vârstă de 32 ani s-a iscat un conflict. Ulterior, individul a amenințat medicul de pe ambulanță cu obiect asemănător cu un pistol care s-a dovedit a fi o brichetă”, ne-a comunicat Natalia Stati, purtătoarea de cuvânt a Poliției Capitalei.

Tot responsabilii din cadrul Poliției Capitalei ne-au comunicat că incidentul a avut loc după ce bărbatul, care era nervos și avea un comportament neadecvat, a început să solicite, amenințând echipajul, medicamente cu efect psihotrop.

Autoritățile anunță că au inițiat un proces penal în urma incidentului.

„Pe caz a fost inițiat un proces pentru amenințarea cu omor ori cu vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii, infracțiune care se pedepseşte cu amendă în mărime de la 550 la 750 unităţi convenţionale, sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de la 1 la 3 ani”, ne-a mai declarat comunicatoarea Poliției.

Au fost momente de panică în timpul intervenției unui echipaj de ambulanță la o solicitare făcută luni dimineață, 8 noiembrie, în sectorul Râșcani al Capitalei. Echipajul medical chemat la fața locului pentru a ajuta un bărbat de 32 de ani care, potrivit lucrătorilor medicali, aflându-se în scara unui bloc, avea un comportament neadecvat a fost amenințat cu o armă de foc de către bărbat.

Potrivit reprezentanților Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, extrem de nervos, bărbatul flutura arma în aer și o îndrepta spre cei aflați în scara blocului, moment în care felcerul a solicitat intervenția unui echipaj al Poliției.

Medici de pe ambulanță, amenințați cu o armă de foc de un pacient