Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Arhitectul șef al Capitalei și…

Arhitectul șef al Capitalei și directorul „Pieței Centrale” vor fi demiși

Directorul Pieței Centrale și directorul Direcției arhitectură, urbanism și relații funciare din cadrul primăriei, vor fi demiși. Anunțul a fost făcut de primarul interimar Ruslan Codreanu, în timpul ședinței operative a serviciilor primăriei.

Primarul interimar a declarat că a primit deja două petiții de la agenți economici, în care se semnalează colectarea taxelor informale.

„Voi semna dispoziția de eliberare a directorului Pieței Centrale și a întregii conduceri”, a spus Codreanu.

Totodată, primarul interimar a menționat că va solicita și demisia lui Sergiu Borozan, director al Direcției arhitectură. Codreanu își motivează decizia prin faptul că unele persoane care vin la Direcție nu își pot rezolva problemele ani în șir. Primarul a mai menționat că este nemulțumit și de activitatea Direcției.

Am ajuns în 2019 ca oamenii să urce la Direcția de arhitectură și să întrebe cine e ultimul în rând. Toate solicitările către Direcție să vină cu un sistem online de înscriere, la toate primeam răspuns că este centru de informare unde doar vii și depui documentele și oricum alergi ca veverița pe coridoare”, a menționat Codreanu.

Sergiu Borozan a fost numit în funcția de arhitect șef al Capitalei în mai 2017, anterior exercitând interimatul funcției, iar la șefia Întreprinderii Municipale „Piața Centrală” se află directorul Octavian Bivol.