Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ar putea fi exclusă obligativitatea…

Ar putea fi exclusă obligativitatea de a sta 14 zile în carantină pentru persoanele ce revin din țările unde sunt puține cazuri de COVID-19

Moldovenii care revin de peste hotare ar putea fi scutiți de obligativitatea de a sta cele 14 zile de izolare la domiciliu. Deși la începutul acestei săptămâni șefa Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că specialiștii din domeniu încă analizează condițiile regimului de carantină pentru cetățenii reveniți din străinătate, președintele Igor Dodon anunță astăzi, 21 august, că o astfel de decizie urmează a fi luată în următoarele zile de către Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică.

Am discutat cu colegii de la Guvern. Știu că în zilele următoare va fi luată o decizie referitor la unele schimbări în ceea ce ține de autoizolare. Probabil, cei care vin din țări care nu sunt zone roșii, autoizolarea va fi exclusă. O decizie va fi luată de cei de la CNESP. Eu cred că trebuie cât mai rapid să fie scoasă obligativitatea de a fi în carantină”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

Luni, 17 august, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că  în prezent, un grup de specialiști analizează diverse opțiuni privind condițiile în care ar putea fi eliminată obligativitatea celor 14 zile de izolare.

După ce specialiștii vor avea o vizuune, această propunere va fi discutată pe platforma Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică și decizia va fi luată de aceasta”, a spus, luni, Viorica Dumbrăveanu.