Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Aproape 1 100 de cetățeni…

Aproape 1 100 de cetățeni ucraineni au fost angajați oficial în R. Moldova de la începutul războiului – datele ANOFM

Sursa foto: border.gov.md/

1 096 de cetățeni din Ucraina, dintre care 796 de femei și 300 de bărbați, s-au angajat în câmpul muncii din R. Moldova din februarie 2022 și până în prezent. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) susține că cei mai mulți cetățeni ucraineni sunt angajați în Chișinău – 835, în UTA Găgăuzia sunt angajați 49, iar în Bălți – 42, conform datelor disponibile de la începutul perioadei situației excepționale, anunțate în contextul războiului din Ucraina.

„Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii, meserii: programator, inginer, cusător, vânzător, vânzător-consultant, bucătar, chelner, medic, educator, montator subasamblare, infirmieră, operator in sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date, altele”, anunță ANOFM.

De la începutul anului curent, circa 140 de angajatori și-au arătat disponibilitatea de a încadra în muncă cetățeni ucraineni, declarând circa 1 958 de locuri de muncă vacante pentru aceste persoane.Totodată, peste 32 de cetățeni ucraineni s-au înregistrat în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) oferă cetățenilor ucraineni înregistrați în evidențe următoarele servicii gratuite: informații privind locurile de muncă vacante; date de contact ale angajatorilor; ghidare și suport la angajare.