Principală  —  IMPORTANTE   —   Anunțul IGP în contextul deconectărilor…

Anunțul IGP în contextul deconectărilor masive a energiei electrice în toată țara

În contextul deconectărilor masive a energiei electrice în toată țara, reprezentanții Poliției vin cu apel către cetățeni să-și păstreze calmul și să țină cont de recomandările lor.

„În special la lăsarea întunericului și din cauza vremii instabile solicităm pietonilor să manifeste maximă prudență pe traseu în timpul deplasării, iar șoferii să reducă din viteza cu care circulă în mod normal, pentru a putea reacționa în orice situație de risc; în contextul în care semafoarele nu sunt funcționale, iar iluminatul stradal va lipsi.

Aveți grijă de copii și vârstnici;

Evitați plimbările noaptea la ore târzii în zonele mai puțin circulate și nesigure;

Deplasați-vă în grup! Nu răspundeți la provocări şi evitați persoanele cu comportament suspect sau în stare de ebrietate;

Țineți-vă poșeta sau servieta sub brațul care este opus traficului, în această manieră hoții prin smulgere nu vor putea acționa;

Sporiți atenția și traversați numai după ce sunteți sigur că o puteți face în siguranță.

Toate subdiviziunile Inspectoratului General al Poliției s-au mobilizat pentru acordarea suportului și siguranței cetățenilor. Vom concentra echipele noastre pe trasee, în preajma instituțiilor de învățământ și în curțile blocurilor. În caz de necesitate apelați la numărul unic 112 sau la cel mai apropiat polițist”, anunță IGP.

R. Moldova a rămas fără energie electrică. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunțat că „avem repetarea situației din 15 noiembrie”.

„Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, avem întreruperi masive de energie electrică în toată țara. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. Voi reveni cu informații suplimentare în cel mai scurt timp”, a scris Spînu pe pagina sa de Telegram.